Macedonia

Кабелските оператори најавуваат гасење на сите програми освен МТВ | Фокус

Фокус - тукушто објавено

Кабелските оператори на 21 јуни ќе ги исклучат сите програми освен МТВ, во знак на протест поради неуспехот да се реши спорот со националните телевизии, настанат по најновите законски измени со кои од провајдерите меѓу другото се бара ...

Sport 1 - тукушто објавено

Долгонајавуваниот медиумски мрак речиси сигурно ќе почне в недела, за кога кабелските оператори во државата најавуваат старт на исклучување на телевизиите кои ги имаат во понудата, а меѓу кои неизоставни, а за огромен број гледачи и најатрактивни се ...

А1 On - пред: 2 часа

Поради ненадминатите неосгласувања околу авторските права за програмите што ги реемитуваат, кабелските оператори од недела ќе почнат, времено, да ги исклучуваат сите телевизии. „А1он“ дојде до документ – протестно писмо, со кој операторите ги ...

Црнобело - пред: 56 мин

Во нашата земја постои можност наместо ТВ програми со информативни и забавни содржини да има темни екрани и информативен мрак. Веќе неколку месеци во земјава, операторите на електронски комуникациски услуги кои вршат реемитување на телевизиски ...

Точка - пред: 1 час

Владата се уште го нема решено длабокиот проблем помеѓу националните телевизии и операторите, а тоа може да доведе до „темни екрани“, односно целосен информативен мрак во Македонија. Со оглед на тоа што решение за проблемот нема, се чини дека ...

Deutsche Welle - пред: 5 часа

Од 21 јуни делумно, а од 8 август целосно исклучување на програмите на странските телевизии, најавуваат кабелските оператори. Бараат алтернативи за да не се случи телевизиски мрак. Владата бара решение во рамки на АВМУ.

Бизнис Вести - пред: 6 часа

Операторите на електронски комуникациски услуги кои вршат реемитување на телевизиски содржини од домашни и странски радиодифузери, се соочуваат со ненадминливи предизвици во своето работење, се вели во протестното писмо испратено и до техничкиот ...

Фактор - пред: 8 часа

Пред избори и во екот на една од најлошите епизоди на корона кризата во земјава, Македонија е во голем ризик да остане во информативен мрак, дознава Фактор. Причина за ова е фактот што В ладата не успеа да ја реши неколкумесечната голгота на ...

Кајгана - пред: 3 часа

Пред избори и во екот на една од најлошите епизоди на корона кризата во земјава, Македонија е во голем ризик да остане во информативен мрак, дознава Фактор. Причина за ова е фактот што Владата не успеа да ја реши неколкумесечната голгота на релација ...

Скопје инфо - тукушто објавено

Владата се уште го нема решено длабокиот проблем помеѓу националните телевизии и операторите, а тоа може да доведе до „темни екрани“, односно целосен информативен мрак во Македонија. Со оглед на тоа што решение за проблемот нема, се чини дека ...

Football news:

Lazio has lost 3 matches in a row and can concede 2nd place in Serie A if Atalanta wins against Juve
A Parma employee has a coronavirus. The team is isolated on the base, but will continue to play in the championship
Kalidou Coulibaly: Napoli is not going to Barcelona as tourists. We are able to give battle
PSG have extended their contract with Kimpembe until 2024
Suarez is not in the start for the match with Valladolid. He has scored 4 goals in the last 4 games for Barca
Dyche Pro 1:1 with Liverpool: top team Scored. Talking about three points is too much
Klopp on the draw with Burnley: Liverpool should have scored 3-4 goals. We are disappointed