Macedonia
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Македонија на трето место во светот по бројот на починати од Ковид: Како се движеше смртноста во светот (ВИДЕО)

Македонија е трета во светот по бројот на смртни случаи како последица на вирусот Ковид-19.

Анализата која ја направи „Animated Stats“ на социјалната мрежа Јутјуб покажува дека Македонија бележи 3.307 смртни случаи на еден милион жители.

Пред нас се само Перу со 5.987 и Босна и Херцеговина со 3.394 смртни случаи на еден милион жители.

Особен раст на Македонија по бројот на смртни случаи анализата бележи од некаде крајот на март – почетокот на април, кога бевме некаде околу 10 место во светот.

За само месец и половина, односно од први септември до вчера се бележат дури 438 починати на еден милион жители. На први септември таа бројка била 2869.

Погледнете за што станува збор: