Macedonia

Не сте лош родител ако пред детето често го користите својот мобилен | Деца

Деца - пред: 58 мин

Можеби сте добиле неколку забелешки од луѓето што ве виделе дека гледате во својот телефон додека сте со своето дете и сте претпоставиле дека сте лош родител поради тоа. Но, има и научно истражување кое можете да го споменете следниот пат кога ...

Фактор - пред: 2 часа

Општеството, системот на вредности, традицијата, менталната матрица на една индивидуа се фактори кои влијаат на тоа децата доцна да заминуваат од домот на родителите. Евростат објави дека младите во Македонија и регионот многу доцна заминуваат од ...

Фокус - пред: 18 часа

Се уште е неизвесно дали градинките ќе се отворат од септември, а конечната одлука би требало да се донесе наредната недела. Од градинките веќе ги повикаа родителите да достават потврда за тоа дека двајцата родители се работно ангажирани и не можат ...

Деца - пред: 20 часа

Новата изјава што ги пречека родителите во градинките ги разлути. Врие од дискусии, забелешки и коментари „Не сум приморан да го носам детето во детска градинка и решението да го носам е во целост лично мое“.

Точка - пред: 17 часа

Неодамна се формираше Здружение за помош и поддршка на деца без родители „За тебе“, кое всушност работи со младите лица кои пораснале без родители. Оваа е прва непрофитна организација во земјава која работи исклучиво со млади лица пораснати без ...

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство е одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите се ...

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство е одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите се ...

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство е одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите се ...

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство беше одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите ...

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство е одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите се ...

Неизвесноста за начинот на кој ќе се одвива целиот процес на згрижување и воспитување на децата во детските градинки и недоумиците дали ќе функционираат протоколите за заштита на децата ги доведуваат до избезуменост голем број родители.

Gostivarpress.mk - пред: 23 часа

Кога точно ќе повторно ќе се отворат детските градинки, се‘ уште не се знае. Министерството за труд и социјална политика информираше дека на состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство била донесена одлука ...

Скопје инфо - пред: 23 часа

Според податоците на Евростат, младите во Македонија и во речиси сите земји во регионот го напуштаат домот на своите родители со над 30 години. Покрај Македонија, ова се однесува и на Србија, Црна Гора и Турција, со тоа што младите во оваа земја го ...

Скопје инфо - пред: 23 часа

Министерството за труд и социјална политика информира дека на вчерашниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство беше одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите ...

MTM - пред: 23 часа

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство беше одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите ...

Кумановски м. - пред: 22 часа

Според податоците на Евростат, младите во Македонија и во речиси сите земји во регионот го напуштаат домот на своите родители со над 30 години. Покрај Македонија, ова се однесува и на Србија, Црна Гора и Турција, со тоа што младите во оваа земја го ...

Факултети - пред: 19 часа

„Не сум приморан да го носам детето во детска градинка и решението да го носам е во целост лично мое“. Оваа реченица од изјавата што ги пречека родителите во градинките многу ги разлути. Тие деновиве при запишувањето на децата во градинките добија ...

Слободен Печат - пред: 18 часа

Beќе неколку дена претставници од Министерството за образование и наука и членови на Комисијата за заразни болести преговараат за начинот на кој би се одвивала наставата од септември, а министерот за здравство Венко Филипче вчера го откри предлогот ...

Опсервер - пред: 15 часа

Новата изјава што ги пречека родителите во градинките ги разлути. Врие од дискусии, забелешки и коментари „Не сум приморан да го носам детето во детска градинка и решението да го носам е во целост лично мое“.

Република - пред: 14 часа

„Не сум приморан да го носам детето во детска градинка и решението да го носам е во целост лично мое“. Оваа реченица од изјавата што ги пречека родителите во градинките многу ги разлути. Тие деновиве при запишувањето на децата во градинките добија ...

Иновативност - пред: 1 ден

Македонците, во просек, го напуштаат домот на своите родители на 31,8 години, покажуваат најновите податоци на Еуростат. На европско ниво, генералниот просек изнесувал 26,2 години во 2019 година.

Неработењето на градинките сè уште претставува голем проблем за дел од родителите што мора да одат на работа, а немаат каде да ги остават своите деца во текот на денот Ако најголема мака на секој родител во летните месеци беше како неговото дете ќе ...

Родителството не е само подарување на живот. Родителството со себе носи многу предизвици: грижа за децата, воститание, овозможување на образование, љубов, нега, социализациа на детето, емоционален разво, одговор на желбите и потребите на детето, ...

Министерството за труд и социјална политика информира дека на денешниот состанок со Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за здравство е одлучено да се направи ажурирање на податоците за бројот на деца за кои родителите се ...

Според статистичките податоци кои ги објави Евростат, младите во Македонија и во речиси сите земји во регионот го напуштаат домот на своите родители после 30-тата година. Покрај Македонија, ова се однесува и на Србија, Црна Гора и Турција, со тоа ...

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally