Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Пет години од референдумот за прифаќање на договорот меѓу Македонија и Грција | 24 Вести

24 Вести - тукушто објавено

Пет години од референдумот за прифаќање на договорот меѓу Македонија и Грција. Од вкупно 1.806.336, на референдумот излегоа 666.743 граѓани, од кои 609.813 гласаа „за“, а 37.700 гласаа „против“. 19.230 ливчиња беа прогласени за неважечки.

Либертас - пред: 1 час

30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Северна Македонија. Тоа е денот кога македонските граѓани од сите етникуми во огромен број излегоа да дадат поддршка на историскиот Договор од Преспа, со цел земјата да ни стане членка на ...

4NEWS - пред: 3 часа

На денешен ден 30. септември во 2018 година се одржа референдум со прашање: „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“. Одлуката на референдумот не беше усвоена, поради тоа што не ...

ТВ21 - пред: 3 часа

На денешен ден 30. септември во 2018 година се одржа референдум со прашање: „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“. Одлуката на референдумот не беше усвоена, поради тоа што не ...

Zoom - пред: 2 часа

На денешен ден 30. септември во 2018 година се одржа референдум со прашање: „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“. Одлуката на референдумот не беше усвоена, поради тоа што не ...

CivilMedia - пред: 51 мин

Поранешниот премиер Зоран Заев во своја објава на Фејсбук напиша по повод петгодишнината од референдумот напиша дека 30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Северна Македонија.

Нова ТВ - пред: 47 мин

Поранешниот премиер Зоран Заев во своја објава на Фејсбук по повод петгодишнината од референдумот напиша дека 30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Северна Македонија.

Frontline - пред: 47 мин

Поранешниот премиер Зоран Заев во своја објава на Фејсбук по повод петгодишнината од референдумот напиша дека 30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Северна Македонија.

Фокус - пред: 45 мин

И кога веќе сите партии демонстрираат одлучност за членство на Северна Македонија во ЕУ, време е за нов македонски успех. Во тоа име повикувам на одговорност и на постапки со кои ќе ги обезбедиме сите услови и ќе го искористиме поволниот ...

Макфакс - пред: 37 мин

Екс премиерот Зоран Заев во објава на Фејсбук по повод петгодишнината од референдумот напиша дека 30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Македонија. „610.000 граѓани гласаа ЗА на референдумот и ја поддржаа каузата “Излези ЗА ...

Опсервер - пред: 33 мин

Екс премиерот Зоран Заев во објава на Фејсбук по повод петгодишнината од референдумот напиша дека 30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Македонија. „610.000 граѓани гласаа ЗА на референдумот и ја поддржаа каузата “Излези ЗА ...

Скопје инфо - пред: 27 мин

На денешен ден 30. септември во 2018 година се одржа референдум со прашање: „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“. Одлуката на референдумот не беше усвоена, поради тоа што не ...

24Инфо - пред: 17 мин

Поранешниот премиер Зоран Заев по повод петгодишнината од референдумот за Договорот од Преспа, објави статус на социјалните мрежи, повикувајќи на единство на европскиот пат на државата. ,,30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на ...

Press24 - тукушто објавено

Екс премиерот Зоран Заев во објава на Фејсбук по повод петгодишнината од референдумот напиша дека 30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Македонија. „610.000 граѓани гласаа ЗА на референдумот и ја поддржаа каузата “Излези ЗА ...

Скопје1 - тукушто објавено

Екс премиерот Зоран Заев во објава на Фејсбук по повод петгодишнината од референдумот напиша дека 30 септември 2018 година е важен ден во современиот развој на Македонија. „610.000 граѓани гласаа ЗА на референдумот и ја поддржаа каузата “Излези ЗА ...