Macedonia

Потпишан кодекс за фер и демократски избори | Канал5

Канал5 - пред: 26 мин

Со апели за безбедна кампања и гласање, партиите во Државната изборна комисија (ДИК) потпишаа Кодекс за фер и демократски избори на 15 јули. Велат големи митинзи и собирања нема да организираат заради заштита од Ковид-19, ќе ги намалат теренските ...

Независен - пред: 1 час

Кодексот за фер и демократски избори во пресрет на претстојните парламентарни избори 2020 денеска го потпишаа и претставници на помалите партии и коалиции. Тие побараа дел од парите за политички партии што се на располагање на оние што освоиле ...

А1 On - пред: 2 часа

„Oстанав до крај почитувајќи ги сите учесници на изборната кампања за да завршиме со потпишувањето и тоа е еден внимателен однос кон сите учесници и порака дека навистина сакаме фер, слободни и демократски избори со рамноправно учество на сите ...

360 степени - пред: 3 часа

Дел од присутните реагираа дека настанот е ризичен по здравјето поради големиот број луѓе се во затворена просторија Десетици луѓе во една просторија. Маски се носат, но дисанца тешко се држи.

Бриф - пред: 2 часа

Сакаме фер и демоктратски избори со рамноправно учество на сите учесници во овој процес. Очекувам одговорност од сите учесници во изборниот процес. Слободната волја на граѓаните е врв на демократска придобивка која тие треба да ја искористат, изјави ...

Академик - пред: 2 часа

„Согласно Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија на 15 јули 2020 година, донесена од Владата на Република Северна Македонија, Државната изборна комисија продолжи со ...

Опсервер - пред: 2 часа

Скопје, 18 јуни 2020 () – Со ставањето потпис на Кодексот за фер и демократски избори ДУИ праќа јасна порака и до гласачите и до сите политички учесници дека изборите мора да бидат фер и демократски, како што и прилега на една демократска држава ...

+инфо - пред: 3 часа

Претставници на политичките партии и коалиции на претстојните предвремени парламентарни избори на 15 јули во Државната изборна комисија (ДИК) потпишаа Кодекс за фер и демократски избори. Апелите од ДИК и од претставниците на учесниците на изборите ...

Нова ТВ - пред: 5 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Макфакс - пред: 22 часа

Државната изборна комисија информира дека утре ќе биде потпишан Кодексот за фер и демократски избори, од страна подносителите на листи за предвремените избори за пратеници што ќе се одржат на 15 јули.

360 степени - пред: 22 часа

Подносителите на кандидатски листи за предвремените парламентарни избори за пратеници утре во Државната изборна комисија ќе потпишаат Кодекс за фер и демократски избори. „Потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори е обврска која ...

Државната Изборна Комисија вчера го објави роковниот за изборите кои ќе се одржат на 15 јули. Во него е опишано како ќе гласаат и лицата кои се во домашен карантин поради позитивен тест на Ковид 19.

Press24 - пред: 1 ден

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

Сител - пред: 1 ден

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

Независен - пред: 1 ден

Прашањето кога да се одржат изборите ќе дојде на дневен ред, затоа што Македонија не може уште многу долго да остане без парламент (Фото: Борис Грданоски) Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените ...

Опсервер - пред: 1 ден

Скопје, 17 јуни 2020 () – Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори.

24Инфо - пред: 1 ден

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

Канал5 - пред: 1 ден

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

Слободен Печат - пред: 1 ден

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

CivilMedia - пред: 23 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

Frontline - пред: 23 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

iPortal - пред: 23 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

+инфо - пред: 23 часа

Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори е обврска која произлегува од член 8-в од Изборниот законик. Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни ...

Н.Македонија - пред: 21 часа

Државната изборна комисија информира дека утре ќе биде потпишан Кодексот за фер и демократски избори, од страна подносителите на листи за предвремените избори за пратеници што ќе се одржат на 15 јули.

MakPress - пред: 15 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Како што информираат од ДИК, потпишувањето на Кодексот за фер и демократски ...

Независен - пред: 8 часа

Фото: Б. Грданоски Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

ММС - пред: 8 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Слободен Печат - пред: 8 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

МКД - пред: 8 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Опсервер - пред: 8 часа

Скопје, 18 јуни 2020 () – Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на ...

24Инфо - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

А1 On - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Курир - пред: 7 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори е обврска која ...

Бриф - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Локално - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Скопје инфо - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Република - пред: 7 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори е обврска која ...

Сител - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Канал5 - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Денешен - пред: 7 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Нетпрес - пред: 7 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори е обврска која ...

Скопје1 - пред: 6 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

Точка - пред: 6 часа

Во Државната изборна комисија (ДИК) утре носителите на кандидатските листи за предвремените парламентарни избори на 15 јули ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Потпишувањето на Кодексот за фер и демократски избори е обврска која ...

MakPress - пред: 5 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

CivilMedia - пред: 5 часа

Фер, демократски и кредибилни избори посакуваат Владата, учесниците на изборите и политичките партии, но овој пат и со една додавка која ја отсликува суровата реалност со коронавирусот, а тоа е заштитата на здравјето на граѓаните.

А1 On - пред: 3 часа

Претставници на политичките партии и коалиции на претстојните предвремени парламентарни избори на 15 јули во Државната изборна комисија (ДИК) потпишаа Кодекс за фер и демократски избори. Апелите од ДИК и од претставниците на учесниците на изборите ...

Сител - пред: 3 часа

Претставници на политичките партии и коалиции на претстојните предвремени парламентарни избори на 15 јули во Државната изборна комисија (ДИК) потпишаа Кодекс за фер и демократски избори. Апелите од ДИК и од претставниците на учесниците на изборите ...

Локално - пред: 3 часа

Претставници на политичките партии и коалиции на претстојните предвремени парламентарни избори на 15 јули во Државната изборна комисија (ДИК) потпишаа Кодекс за фер и демократски избори. Апелите од ДИК и од претставниците на учесниците на изборите ...

24Инфо - пред: 3 часа

Претставници на политичките партии и коалиции на претстојните предвремени парламентарни избори на 15 јули во Државната изборна комисија (ДИК) потпишаа Кодекс за фер и демократски избори. Апелите од ДИК и од претставниците на учесниците на изборите ...

ТВ21 - пред: 3 часа

Πретставници на политичките партии и коалиции на претстојните предвремени парламентарни избори на 15 јули во Државната изборна комисија (ДИК) потпишаа Кодекс за фер и демократски избори. Апелите од ДИК и од претставниците на учесниците на изборите ...

Football news:

Ronaldo scored his 27th goal in Serie A, converting a penalty in the game against Atalanta. Immobile has 29 balls
Sterling scored 27 goals for the season and broke his record. He scored a hat-trick against Brighton
Three Atalanta players have scored 15+ goals in the Serie A season. This is the best result since 1952
Setien on the title fight: Barcelona does everything possible, but Real Madrid wins all the matches
Lampard after 0:3 with Sheffield: Chelsea must fight for the top 4. I've learned a lot
Simone Inzaghi: Scudetto for Lazio-a place in the Champions League. Talk of winning Serie A was exaggerated
Player the Premier League has admitted that he is gay anonymously. The letter was sent to the newspaper by the Foundation named after a football player who committed suicide after coming out