Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Потрошувачката на гас во Европа достигна невиден рекорд

Од: А1он

Повлекувањето на гас од подземните складишта во Европа во ноември достигна рекорд од 2011 година, покажуваат податоците на Гас Инфраструктура Европа (ГИЕ).

Потрошувачката на гас од складиштата во Европа во ноември изнесувала околу 11,68 милијарди кубни метри. Ова е втор врв од 2011 година, а првиот беше во 2016 година, кога од европските складишта за гас беа повлечени 11,78 милијарди кубни метри.

Така, вкупното полнење на европските складишта на крајот на претходниот месец се намали на 68,05 проценти и сега изнесува околу 73,46 милијарди кубни метри.