Во последните 24 часа се направени 1.348 тестирање, а регистрирани се 182 нови случаи со Ковид-19 од кои во Скопје се 107 ново заразени лица.

Активни случаи по општини Скопје заклучно со вчера (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје) се следни:
•       Чаир – 336
•       Аеродром – 125
•       Бутел – 118
•       Гази Баба – 128
•       Центар – 121
•       Карпош – 103
•       Сарај – 105
•       Кисела Вода – 80
•       Ѓорче Петров – 62
•       Студеничани – 71
•       Шуто Оризари – 51
•       Арачиново – 38
•       Илинден – 24
•       Петровец – 12
•       Чучер Сандево – 8
•       Сопиште – 12
•       Зелениково- 1
•       Странец – 3
•       Нераспределен-4.