Што се случува со скопскиот градоначалник Петре Шилегов.

-Ги омаловажува вработените.

-Ги навредува граѓаните.

-Шири говор на омраза, навредува и ја срами функцијата која ја врши.

-На што се должи ова однесување?

-Дали е стравот од извесниот пораз?

-Дали во прашање се промашените проекти и изневерените ветувања?

-Или одговорноста која следи за криминалот?

-Или во прашање е нешто друго?

Петре Шилегов е виновен за хаосот и нерешавањето на проблемите. Шилегов оставка веднаш!

Интегрален текст од соопштението на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје.