Macedonia

Стејт департмент: САД поддржуваат преговори со С Македонија и со Албанија за влез во ЕУ, без одложување | 360 степени

360 степени - тукушто објавено

Се ангажираме на највисоки нивоа во Владата за да ја демонстрираме нашата посветеност кон европскиот пат на земјите аспиранти, напиша на Твитер Нед Прајс, портпарол на американскиот Стејт департмент САД поддржуваат отворање преговори за членство во ...

Слободен Печат - пред: 37 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и ...

Сакам да кажам - пред: 1 час

САД се вклучени на највисоко владино нивно да ја демонстрираат нивната заложба за европскиот пат на Македонија и Албанија. Двете земји кандидатки треба да ги почнат пристапните преговори со ЕУ без одлагање, вели портпаролот на Стејт Департментот Нед ...

Алсат-М - пред: 35 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент, Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и ...

Frontline - пред: 33 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и ...

24Инфо - пред: 31 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и ...

Press24 - пред: 27 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и ...

Република - пред: 25 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија, без одложување. Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија без ...

CivilMedia - пред: 25 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и ...

+инфо - пред: 19 мин

Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија без одложување. Се ангажираме на највисоки нивоа во Владата, за да ја демонстрираме нашата посветеност кон европскиот пат на земјите аспиранти, напиша Прајс на Твитер.

Нетпрес - пред: 19 мин

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија, без одложување. Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија без ...

Фокус - тукушто објавено

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Северна Македонија и ...

Канал5 - тукушто објавено

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија без ...

Zoom - тукушто објавено

Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија, без одложување. Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија без ...

Либертас - тукушто објавено

– Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија без ...

Опсервер - тукушто објавено

– Портпаролот на американскиот Стејт департмент Нед Прајс, објави дека САД поддржуваат отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија, без одложување. -Поддржуваме отворање преговори за членство во ЕУ со Македонија и Албанија без ...

САД сè уште не најавуваат нови имиња опфатени со извршната наредба на претседателот Џо Бајден, изјави за „Гласот на Америка“ портпаролот на Стејт департментот, Нед Прајс, одговарајќи на прашањето кога би биле ставени на црна листа потенцијално нови ...

Американските санкции се „проширени и надградени” со Таргетирање на корупцијата, кршење на човековите права и закани за демократијата во регионот на Западен Балкан, но нови имиња на листата засега не се најавуваат.

Извршната наредба на Бајден за Западен Балкан ќе биде алатка за адресирање на закани за стабилноста и напредокот на демократските институции, рече портпаролот Нед Прајс ВАШИНГТОН — САД се` уште не најавуваат нови имиња опфатени со извршната наредба ...

Но, оваа алатка ќе ни овозможи да ги адресираме најитните закани за стабилноста и напредокот на демократските институции, изјавил Прајс, за Глас на Америка. САД сè уште не најавуваат нови имиња опфатени со извршната наредба на претседателот Џо ...

САД сè уште не најавуваат нови имиња опфатени со извршната наредба на претседателот Џо Бајден, изјави за „Гласот на Америка“ портпаролот на Стејт департментот, Нед Прајс, одговарајќи на прашањето кога би биле ставени на црна листа потенцијално нови ...

САД не најавуваат нови имиња што би биле опфатени со извршната наредба на претседателот Џо Бајден, вели за „Гласот на Америка“ портпаролот на Стејт департментот, Нед Прајс, одговарајќи на прашањето кога би биле ставени на црна листа потенцијално ...

САД сè уште не најавуваат нови имиња опфатени со извршната наредба на претседателот Џо Бајден, изјави за „Гласот на Америка“ портпаролот на Стејт департментот, Нед Прајс, одговарајќи на прашањето кога би биле ставени на црна листа потенцијално нови ...

24 Вести - пред: 22 часа

Сад се уште не најавуваат нови имиња опфатени со извршната наредба на претседателот џо бајден, изјави за „гласот на америка“ портпаролот на Стејт Департментот, Нед Прајс, одговарајќи на прашањето кога би биле ставени на црна листа потенцијално нови ...

САД се` уште не најавуваат нови имиња опфатени со извршната наредба на претседателот Џо Бајден, изјави за „Гласот на Америка“ портпаролот на Стејт департментот Нед Прајс, одговарајќи на прашањето кога би биле ставени на црна листа потенцијално нови ...

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone