Macedonia

Управен суд пресече, министерката за финансии не го почитувала правото на нејзината заменичка

Со оваа пресуда, одлуката на ДИК за тоа дека унапредувањата во Министерството за финансии не биле правни, финансиски и кадровски прашања поврзани со организација на изборите се поништува, а одлуката на Управниот суд со која се потврдуваше одлуката на ДИК се преиначува, дотолку повеќе што истата се оценува како незаконита.

Со пресудата на Вишиот управен суд се докажа дека се постапувало спротивно на законските прописи и дека министерката за финансии не го почитуваше моето право како дополнителен заменик министер на рамноправно учествување во остварувањето на надлежностите предвидени со Закон. Уште повеќе оваа пресуда е доказ дека нивното постапување е спротивно со принципот на владеењето на правото, за што јас и ВМРО–ДПМНЕ се бориме и ќе се бориме да не им помине, се вели во соопштението на Димитриеска-Кочоска.

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: I Think it was a penalty against Aston Villa
Philadelphia played in t-shirts with the names of black people who died at the hands of the police
Kompany tries everything at Anderlecht: he coached without a license (terrible), played 15 matches and invested 3 million euros in the club
Aston Villa coach on Manchester United penalty: A shameful decision
Paul Pogba: Winning the Europa League and the FA Cup are two of Manchester United's goals for this season
Manchester United's first ever Premier League win 4 consecutive games with a difference at least 3 goals
Brunu has scored 7 (4+3) points in his last 3 games for Manchester United