Macedonia

Власта и опозицијата во кавга за државната помош | Алсат-М

Алсат-М - тукушто објавено

Вицепремиерката за економија Мила Царовска уверува дека мерките на Владата не се задоцнети. Тврди дека дел од уредбите од третиот пакет економски мерки ќе биде усвоен и претставен пред граѓаните следната недела.

Сител - пред: 1 час

Вицепремиерката Царовска уверува дека не се доцни со уредбите за економските мерки од третиот пакет за справување со последиците од корона. Вели дека мерките се донесени пред една недела, а веќе следната за дел од нив ќе бидат донесени и уредбите, ...

Канал5 - пред: 5 часа

Македонија е држава која најлошо се справува со корона вирусот од земјите во регионот, но и пошироко, рече на прес конференција Анастасија Илиеска од ВМРО – ДПМНЕ.. Владата не презеде навремени мерки за справување со последиците од кризата, а ...

Локално - пред: 6 часа

Вицепремиерката за економски прашања во техничката влада, Мила Царовска денеска изјави дека не се доцни со економските мерки, туку дека третиот сет мерки ќе започне да се имплементира кога првите два ќе бидат при крај.

Опсервер - пред: 10 часа

Скопје, 23 мај 2020 () – Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Frontline - пред: 9 часа

Прв блок утрински вести УРЕДБИТЕ за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги ...

Покрај серија на прес конференции на власта за тоа како добро се живее и колку многу се помага на економијата, во реалноста имаме вистински хаос од проблеми, беспарица и тежок живот, изјави во петокот на прес-конференција лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, ...

Скопје, 22 мај 2020 () – Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена ...

Скопје, 22 мај 2020 () – Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски. – Како ќе се носи уредбата, така ќе им се објасни на граѓаните.

Владата доцни со мерките за помош на стопанството, третиот сет мерки уште не е донесен со уредби, а вториот каска со практичната имплементација истакна професорот Лазар Јовевски во дебатната емисија „А што не е јасно“.

Тоа ќе биде најлесен начин за да ги искористат правата од овие мерки, изјави Спасовски. Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски.

Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски. – Како ќе се носи уредбата, така ќе им се објасни на граѓаните.

Покрај серија на прес конференции на власта за тоа како добро се живее и колку многу се помага на економијата, во реалноста имаме вистински хаос од проблеми, беспарица и тежок живот. Тоа што лошо се менаџира кризата со корона е голем проблем.

Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски. – Како ќе се носи уредбата, така ќе им се објасни на граѓаните.

Интегрален текст од прес конференција на Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ „Покрај серија на прес конференции на власта за тоа како добро се живее и колку многу се помага на економијата, во реалноста имаме вистински хаос од проблеми, ...

Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски. – Како ќе се носи уредбата, така ќе им се објасни на граѓаните.

Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски. – Како ќе се носи уредбата, така ќе им се објасни на граѓаните.

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

Ако е Владата чесна во намерата и ветувањата кои се дел од вториот и од третит сет на мерки, и ако навистина сака да ги испорача тогаш избори не може да се случат шеесет дена од престанокот на воонредната состојба.

На денешната прес-конференција која се одржа пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, лидерот на најголемата опозициска партија, Христијан Мицкоски рече дека најновиот пакет економски мерки донесен од Владата, освен за ПР, нема никаква корисна функција и дека ...

Покрај серија на прес конференции на власта за тоа како добро се живее и колку многу се помага на економијата, во реалноста имаме вистински хаос од проблеми, беспарица и тежок живот. Тоа што лошо се менаџира кризата со корона е голем проблем.

Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски. – Како ќе се носи уредбата, така ќе им се објасни на граѓаните.

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

„Покрај серија прес-конференции на власта за тоа колку добро се живее и колку многу ѝ се помага на економијата, во реалноста имаме вистински хаос од проблеми, беспарица и тежок живот. Тоа што лошо се менаџира корона-кризата е голем проблем.

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

Имаме три памети мерки и многу пластично може да се споредат ефектите од нив. Бенефити нема, се полошо е во економијата, а најновиот пакет мерки освен за Пи-ар нема никаква корисна функција, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, на ...

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

Наредната недела ќе почне носењето на првите уредби за третиот сет економски мерки, најави денеска премиерот Оливер Спасовски. – Како ќе се носи уредбата, така ќе им се објасни на граѓаните.

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

Покрај серија на прес конференции на власта за тоа како добро се живее и колку многу се помага на економијата, во реалноста имаме вистински хаос од проблеми, беспарица и тежок живот.Тоа што лошо се менаџира кризата со корона е голем проблем.

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицскоски на денешната прес-конференција предупреди дека дел од владините антикризни мерки од вториот и од третиот сет на нема да може да се реализираат доколку на 30 мај не биде продолжена вонредната ...

Покрај серија на прес конференции на власта за тоа како добро се живее и колку многу се помага на економијата, во реалноста имаме вистински хаос од проблеми, беспарица и тежок живот.Тоа што лошо се менаџира кризата со корона е голем проблем.

Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

– Лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицскоски денеска на прес-конференција предупреди дека дел од антикризните мерките од вториот и од третиот сет нема да можат да бидат реализирани доколку не биде продолжена вонредната состојба на 30 мај ...

Frontline - пред: 10 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Сител - пред: 10 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Бизнис Вести - пред: 9 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Слободен Печат - пред: 9 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Алсат-М - пред: 9 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

24 Вести - пред: 9 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

CivilMedia - пред: 9 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Независен - пред: 9 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Либертас - пред: 9 часа

– Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

+инфо - пред: 8 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Нетпрес - пред: 8 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Денар - пред: 8 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Press24 - пред: 8 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Вечер - пред: 8 часа

Уредбите за мерките од третиот сет треба да се донесат наредната недела, по што и на граѓаните ќе им биде објаснето како да ги користат. Дел од мерките според најавите треба да почнат да се применуваат во јуни – јули.

Football news:

The Champions League final will be moved from Turkey. The match may take place in Lisbon (NY Times)
Inter have activated the option to extend young's contract and want to keep Sanchez in the team
5 matches of the Premier League and the championship game of Liverpool will be held on neutral fields at the request of the police
Rosel on prison in Spain: one idiot said I was a fucking Catalan and all Catalans should die
We went to the Danish stadium through Zoom: a 40-meter screen with video, a bulldog fan and attempts to sing at a distance of thousands of km
Werner will not transfer to Inter
Flick about comparisons with Heynckes: He's on a different level. Jupp had been successful for years, and I only came in November