Само неколку дена пред да се дознае дека познатата естрадно-љубовна двојка Даниела Мартиновиќ и Петар Грашо се разиде по 24 години врска, Даниела објави нова песна со симболичен наслов „Љубовта не се откажува“, која изгледа зборува за раскинување и изгубена љубов.

Бидејќи поминаа скоро две и пол децении заедно и отсекогаш важеа за еден од најхармоничните парови, прашањето како никогаш не се венчале повторно стана актуелно.

Даниела еднаш говореше на оваа тема:

„Мислам дека е клише, фиока во која некако сите се обидуваат да ве турнат, тешко ми е да зборувам за тоа, ние сме во врска со години. Ние само ја живееме нашата љубов и сакаме да ја држиме подалеку од медиумите и јавноста. Штом облеков нешто бело, медиумите го прогласија за венчаница. Порано ме нервираше, но сега веќе знам кога и што можам да очекувам, па подготвен сум на реакции. Всушност, работата е многу едноставна, нема да се венчаме и тоа е нашата конечна одлука. Самата помисла за тоа предизвикува клаустрофобија кај мене, се’ друго е убаво и слободно. Отсекогаш сакав да бидам храбра и различна, да не се заглавувам во стандардите. Мило ми е што сум верна на себе“ – раскажа своевремено Даниела кој да беше поинаку денес ќе и се броеше дека е разведена.