logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Macedonia

Заврши координацијата, седница за законот за ЈО попладне

Од:

Седницата на која треба да се разгледаат Законот за Јавно обвинителство и Законот за Советот на Јавни обвинители треба да се одржи денеска во 15 часот, брифираат собраниски избори.

Седницата е договорена по завршувањето на координацијата на Претседателот Талат Џафери со координаторите на пратеничките групи, во отсуство на ВМРО-ДПМНЕ.

На пратениците им било соопштено да бидат тука во 15 часот, но не е извесно дали таа ќе почне навреме и дали расправата по Законот за ЈО ќе заврши во текот на денот, а утре да продолжи кога би требало да се изгласа законското решение со 2/3 мнозинство.

Законите за Јавно обвинителство и Совет за Јавни обвинители ќе се носат по скратена постапка откако беа разгледани на Комисиите за европски прашања и Законодавно правната комисија. Според најавите се очекува Собранието да се радпушти до недела на полноќ.

Themes
ICO