Netherlands

4499 nieuwe besmettingen, 1282 minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4499 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1282 minder dan gisteren werden gemeld.

Gemiddeld over een week genomen neemt het aantal positieve tests nu weer iets af. Afgelopen zeven dagen telde het RIVM gemiddeld 4894 positieve tests, tegen 5276 een week eerder. De daling gaat evenwel veel langzamer dan eind oktober en begin november.

NOS

166 opnames op verpleegafdelingen, 19 erbij op de IC

Er zijn 166 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 22 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 19 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 4 nieuwe opnames minder dan gisteren.

NOS

In totaal liggen er nu 1711 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1769), van wie 511 op de IC (gisteren: 518). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

59 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 59 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 84 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 65 doden per dag, tegen 62 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

NOS

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 606 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 654. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

NOS

Football news:

Camavinga, Interessant voor Real Madrid, bespreekt een nieuw contract met Rennes: 100% gericht op de club
Agenten Lautaro en Inter zijn het eens over een contract tot 2024. De club biedt 5 miljoen euro per jaar en bonussen
Monaco praat met Arsenal om Torreira te huren. Atletico zal het er over eens moeten zijn dat Arsenal op huurbasis Lucas Torreira, die voor Letico speelt, zijn carrière in Frankrijk kan voortzetten
De 53-jarige Miura achtervolgt Zico ' s record (je hoeft maar één doelpunt te scoren in de toren). Hun strijd - een Hollywood script
Roma hebben onder andere de uitwisseling van Dzeko aangeboden aan Alexis
Neymar is de beste speler ter wereld. Hij is vaker met de bal dan Ronaldo en Messi. Het eerste lid van het Braziliaanse nationale elftal over striker PSG
Juventus heeft getekend voor Marcel Ake. Contract-tot 2025