Netherlands

69 mensen deze week omgekomen bij onlusten Nigeria, zegt president

President Buhari van Nigeria zegt dat bij de uit de hand gelopen demonstratie in Lagos, dinsdag, 69 mensen zijn omgekomen. Het gaat volgens hem om 51 burgers, 11 politieagenten en 7 militairen.

Dat het zo uit de hand liep, wijt Buhari aan straatterreur. Volgens de president hebben veiligheidstroepen zich "uiterst terughoudend" gedragen. De mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt dat zeker twaalf demonstranten werden doodgeschoten toen ze het volkslied zongen.

Emmanuel Patrick was getuige toen militairen het vuur openden:

"De jonge generatie is boos en niemand neemt nu nog gas terug". Demonstranten in Nigeria willen hervormingen

In de miljoenenstad Lagos is een uitgaansverbod van kracht. Organisaties die bij de demonstraties van dinsdag en de dagen daarvoor betrokken waren, hebben hun achterban opgeroepen thuis te blijven.

In Lagos en andere steden werd al twee weken gedemonstreerd tegen politiegeweld en in het bijzonder tegen geweld van een speciale eenheid. Die werd begin jaren 90 opgericht om gewelddadige misdaad terug te dringen, maar zou zich zelf schuldig maken aan afpersing en martelingen.

De eenheid werd opgeheven, maar de demonstraties gingen door. De deelnemers eisen hervormingen in het landsbestuur.

Football news:

Klapp op Keeper Kelleher 's wedstrijd met Ajax: Top, top, top, top
Manchester United, Tottenham en Chelsea zijn geïnteresseerd in Brighton defender white.Brighton Defender Ben white is geïnteresseerd in de beste clubs in de Premier League. De vooruitgang van de 23-jarige Engelsman wordt gevolgd door Manchester United, Tottenham, Chelsea en andere teams. Wyscout schat dat white dit seizoen de vierde beste quarterback van de League is. Alleen Kurt Zouma en Tiago Silva van Chelsea en Gabriel Magalhaes van Arsenal liggen voor hem. In 10 Premier League wedstrijden kreeg white 2 gele kaarten. Zie de statistieken hier
Red bull verscheurde Lokomotiv met een perfecte verscheidenheid aan aanvallen. De getroffen Loco wist niet wat te doen
De Spaanse super Cup vindt misschien niet plaats in Saudi-Arabië, maar in Spanje
Goals van Zobnin, Kuzyaev en Skopintsev claimen de titel van best in November
Romelu Lukaku: anderhalf jaar bij Inter zijn de beste in mijn carrière
Bulykin op de kansen van Loko om de Europa League play-offs te bereiken: het zal zeer moeilijk zijn om iets te doen