Netherlands

7500 mensen zijn wel genoeg: bezoekersstop bij Ballonfeesten Joure

Om ongeveer half acht 's avonds, stegen vanaf woensdag tot en met zaterdagavond 35 heteluchtballonnen op, die voor een mooi spektakel zorgen. Honden, een motor van 37 meter hoog en 46 meter breed, een colafles en Ronald McDonald; er is van alles te zien.

Dit jaar is de toegang gratis, voor het eerst. De organisatie wilde meer mensen naar het terrein trekken, waar ook van alles te doen is. Het leidde vooral vrijdag tot een enorme stroom bezoekers. Het was zelfs zo druk, dat de poorten even op slot gingen. ,,No, rin ik no hielendal dat ein hjir nei ta, en dan kin ik der net yn'', bromde een oudere vrouw.

Maar vooraf was afgesproken dat er maximaal 7500 bezoekers het terrein op mochten. Kort na half acht was dat aantal al bereikt. Meer mensen binnen laten ,,is niet verantwoord met het oog op de veiligheid'', zegt Erwin Bethlehem van de organisatie. Pas wanneer er mensen zouden vertrekken, mochten er weer nieuwe bij.

Er werd nog wel een groep toegelaten, die al voor de poort stond. ,,Ja, hjir foar de karavan is noch wol wat plak'', stuurde een beveiliger de mensenmassa aan.

Bezoekers die niet naar binnen konden, werden door de organisatie op andere zichtlocaties gewezen. Onder andere langs viaducten stonden nog honderden auto's. Bethlehem: ,,We hopen op deze manier teleurstelling te voorkomen.''

Ballonfeesten.
Ballonfeesten.
De motor.
Er was zelfs een parachutist, die uit een ballon sprong.
Inmiddels een vertrouwd beeld: de ballon van de Leeuwarder Courant.

Football news:

Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen
Sarri over de nederlaag van Milaan: we hebben 60 minuten eersteklas voetbal gespeeld. Dan-turbiditeit
Pioli op de overwinning op Juve: Milan werd een team. We kunnen nog beter spelen
Pioli versloeg Juventus voor het eerst als coach
Vardy scoorde 10 goals voor Arsenal in de Premier League wedstrijden. Alleen Rooney heeft meer
Ronaldo scoort of geeft een assist in 17 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A, waar hij 25 (21+4) punten scoorde