Netherlands

Aandeel Twitter omlaag bij opening Wall Street

Twitter is donderdag onderuitgegaan op de beurs in New York. Beleggers zetten het aandeel bij opening van de handel bijna 4 procent lager na de omvangrijke hack bij het bedrijf. Op Wall Street ging de aandacht verder uit naar een voorraad bedrijfsresultaten en nieuwe cijfers over de economie. De belangrijkste graadmeters begonnen eveneens in de min.

De Twitteraccounts van meerdere prominenten en grote bedrijven zijn enige tijd gekaapt geweest door oplichters. Er is om donaties in bitcoins gevraagd op de accounts van bedrijven als Apple en Uber en prominenten als rapper Kanye West, de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en miljardairs Bill Gates, Michael Bloomberg, Amazon-baas Jeff Bezos en Tesla-topman Elon Musk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 26.690 punten. De brede S&P 500 verloor 0,8 procent tot 3199 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,3 procent tot 10.419 punten.

Onder meer medisch concern Johnson & Johnson (J&J) gaf een kijkje in de boeken. De onderneming verkocht afgelopen kwartaal minder medische apparatuur, omdat ziekenhuizen wereldwijd veel reguliere operaties hadden uitgesteld wegens de coronapandemie. Wel werd het bedrijf positiever over de aangepaste winst in heel 2020. Het aandeel stond in de eerste handelsminuten licht lager.

Bank of America noteerde een kleine 3 procent in de plus. Het financiële concern zag de winst in het tweede kwartaal flink dalen omdat miljarden extra opzij werden gezet voor verliezen op slechte leningen. Maar beleggers schrokken daar niet van. Bij veel andere banken speelde dat ook al. Zakenbank Morgan Stanley (plus 1 procent) boekte juist een veel hogere winst, dankzij de toegenomen handelsactiviteit op de beurzen.

Football news:

In Roemenië, een speciale kampioen: alles werd beslist in de wedstrijd, waarvan het formaat werd gekozen 3 uur voor de fluit
Is dit een gestolen auto? Hoe kom je eraan?. En dit gebeurt regelmatig
Barcelona weigerde te verkopen voor 60 miljoen euro Trinca u, gekocht van Braga voor 31 miljoen. De club rekent op hem
Chelsea zal wedijveren met Everton voor het kampioenschap. Real Madrid is klaar om hem te verkopen
Espanyol vroeg La Liga om de vlucht te annuleren. De Catalanen bevinden zich sinds de vijfde ronde in de degradatiezone
Inter heeft nog niet beslist over Conte ' s toekomst. Alles wordt beslist na de Europa League
Haji nam ontslag als Viitorul ' s coach