Netherlands

ACM ondanks zorgen akkoord met glasvezelproject KPN en APG

Foto: ANP

De samenwerking tussen KPN en pensioenuitvoerder APG bij het uitbreiden van het glasvezelnetwerk levert geen beperkingen voor de vrije concurrentie op. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder geeft dan ook toestemming voor het gezamenlijke bedrijf dat de twee op willen richten voor investeringen in glasvezel, ondanks zorgen die rivalen van KPN hadden geuit.

KPN maakte in maart bekend dat de pensioenuitvoerder voor ambtenarenfonds ABP het telecombedrijf financieel helpt om sneller dorpen en kleine woonkernen op glasvezel aan te sluiten. Dit gebeurt via een bedrijf dat voor de ene helft in handen is van APG en voor de andere helft in handen van KPN. Het samenwerkingsverband investeert ruim 1 miljard euro in de aanleg van glasvezel, dat sneller internet mogelijk maakt.

Verschillende concurrenten van KPN gaven na de bekendmaking bij de ACM aan zorgen te hebben over het project. Ze vreesden voor hun kansen om nog goed te kunnen concurreren op de Nederlandse glasvezelmarkt, waar KPN nu al de grootste speler is.

De ACM meldt tevreden te zijn dat het toekomstige netwerk wordt opengesteld voor andere telecomproviders. Daarbij is het wel zaak dat KPN concurrenten eerlijke voorwaarden stelt voor het gebruik van zijn glasvezelnetwerk, benadrukt de toezichthouder.

Football news:

Vidal en Medel krijgen een boete voor een bezoek aan een kapper in een hotel in Chili. De Federatie bevestigde het verhaal met prostituees niet
Javi Martinez verhuisde naar Qatar
Turkse aanvoerder Yilmaz bij vertrek uit de Euro: we verontschuldigen ons bij iedereen, we schamen ons
Ik werd zelfs verliefd op Mancini. Deze Euro maakt elke Italiaan gelukkiger
Chalhanoglu is Interessant om te Inter. Hij heeft een contract met Milaan tot 30 juni
Yuri Kaminsky op Euro 2020: We kijken en wroeten voor ons team. We geven geen advies aan Cherchesov en bouwen geen tactiek, maar natuurlijk bespreken we het
Vidal, een Model, en 5 andere Chili spelers hadden een seks partij met prostituees in een hotel bij de Copa America