ADO Den Haag blijft zich roeren op de transfermarkt. De Eredivisionist heeft zich vrijdag versterkt met Israëlisch international Ilay Elmkies, die op huurbasis overkomt van Hoffenheim.

"Het voelt voor mij heel goed om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan", zegt de twintigjarige Elmkies. "De gesprekken met de hoofdtrainer lieten mij zien dat er veel potentie in de club schuilt. Ik ben zeer gemotiveerd om bij te dragen aan het realiseren van de doelen."

Middenvelder Elmkies viel afgelopen seizoen in blessuretijd één keer in bij Hoffenheim en maakte zo zijn debuut bij de Bundesliga-club. Voor Israël kwam hij vier keer in actie en begin deze maand was hij zelfs trefzeker in het Nations League-duel met Slowakije (1-1).

"Ilay is een veelzijdige middenvelder, die door Alfred Schreuder bij de A-selectie van Hoffenheim is gehaald", weet Martin Jol, hoofd van het technisch hart. "Terwijl hij al een tijdje op onze radar stond, viel hij vorige week nog meer op dankzij zijn eerste doelpunt voor Israël. We zijn blij dat Ilay met zijn profiel voor onze club heeft gekozen."

Elmkies is voor ADO al de negentiende speler die deze transferperiode aan de selectie wordt toegevoegd. Daar staat het vertrek van negentien spelers tegenover.

Ilay Elmkies in het shirt van zijn nieuwe werkgever. (Foto: ADO Den Haag)