De Haagse deken van de Orde van Advocaten is een onderzoek gestart naar de advocaten die werken bij het kantoor van de landsadvocaat Pels Rijcken, meldt het FD donderdag. Hij zegt ontsteld te zijn over de fraude door de voormalige topman van het kantoor. Die zou miljoenen versluisd hebben naar privérekeningen.

De toezichthouder wil uitzoeken of er ook advocaten van het kantoor betrokken waren bij de miljoenenfraude. Voorlopig zijn daar nog geen aanwijzingen toe, zegt hij. Het kantoor laat weten dat het meewerkt aan het onderzoek.

Dinsdag werd bekend dat ex-bestuurder Frank Oranje jarenlang geld van klanten heeft gesluisd naar eigen rekeningen buiten het bedrijf. Hij zou daarvoor ook documenten hebben vervalst. Oranje is in november vorig jaar overleden.

Ondertussen laat minister Ferd Grapperhaus (Justitie) onderzoeken of er ook overheidsgeld zou ontvreemd zijn. Hij heeft de opdracht daarvoor aan het advocatenkantoor Houthoff gegeven. Volgens hem is dat niet het geval, maar NRC kwam donderdagavond met een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat er geld bij gemeenten zou weggehaald zijn omdat Oranje een fonds met gemeentelijk geld beheerde.