Netherlands

Afgelaste Koningsdag in Maastricht nu niet in de herhaling

Afgelaste Koningsdag in Maastricht nu niet in de herhaling

Koning Willem-Alexander op de dag dat hij zijn verjaardag viert, twee jaar geleden. Afbeelding: ANP

Koningsdag 2021 vindt plaats in Eindhoven. De koning, zijn gezin en andere leden van de Koninklijke Familie komen op dinsdag 27 april naar de lichtstad. De afgelaste Koningsdag in Maastricht gaat daarmee niet in de herhaling.

Vanwege de coronapandemie ziet Koningsdag er niet uit als gebruikelijk. ,,Met design en technologie ontwikkelt Brainport Eindhoven een programma voor een breed publiek dat past binnen de op dat moment geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus”, stelt de Rijksvoorlichtingsdienst echter.

Lees ook: Koning belooft dat Maastricht niet vergeten wordt: ‘Wat in het vat zit, verzuurt niet’

Dit jaar werd Koningsdag nog afgelast. Willem-Alexander en de rest van de familie zouden afreizen naar Maastricht. Dat ging echter niet door. Het jaar ervoor waren de Oranjes te bewonderen in Amersfoort.

Niet verrast

Maastricht is niet verrast dat de koning Koningsdag in Eindhoven viert volgend jaar. Eigenlijk zou de koning naar Maastricht komen, maar in goed overleg met de dienst Koninklijk Huis en de provincie Limburg heeft Maastricht besloten daarvan af te zien.

„Dat de koning niet komt was voor ons geen verrassing”, zei een woordvoerder van de gemeente Maastricht. Volgens hem kan Koningsdag 2021 in verband met corona geen normale feestdag rond het koningshuis zijn. „Het programma dat wij hadden uitgedokterd voor Koningsdag, past niet in de beperkingen die corona ons oplegt”, zei hij. „We blijven uitkijken naar de komst van de koning tijdens Koningsdag, zodra die regulier en zonder beperkingen gevierd kan worden.”

„In zijn boodschap op Koningsdag vanuit Paleis Huis ten Bosch sprak de Koning al de woorden: „wat in het vat zit, verzuurt niet.” Wij kijken er naar uit om de koning en zijn familie te verwelkomen in onze mooie stad en prachtige regio zodra een reguliere Koningsdag weer mogelijk is. Wij wensen de gemeente Eindhoven veel succes met de organisatie van Koningsdag 2021”, schrijven burgemeester en wethouders donderdag in een brief aan de gemeenteraad van Maastricht.

Football news:

Setien eist 4 miljoen euro compensatie van Barca. Het ontslag van Valverde kostte de club 11 miljoen
Twee Cornell spelers testten positief voor coronavirus na de wedstrijd met Barca
Mbappe eindigde als eerste op de Ligue 1 goalscoring lijst en scoorde 13 goals in 17 optredens. Hij brak de reeks van 4 wedstrijden zonder goals
Holand scoorde 27 goals in zijn eerste 28 Bundesliga-optredens. Hij is de tweede persoon om dit te doen
Sevilla probeert Papa Gomez te tekenen, Monchi is in gesprek. Atalanta wil hem verkopen aan een club die niet uit Italië komt.Alejandro Papu Gomez kan zijn carrière in La Liga voortzetten
Holand scoorde 14 goals in 13 Bundesliga wedstrijden dit seizoen
Neymar speelt zijn 100ste wedstrijd voor PSG. = = Clubcarrière = = Neymar begon zijn carrière in de 21e Ronde van de Ligue 1 tegen Montpellier. Hij speelde 61 keer in de Ligue 1 wedstrijden, speelde 25 wedstrijden in de Champions League, 6 in de Franse Cup, 6 in de League Cup en nog twee in de Franse Super Cup