Netherlands

Ahoy schuift weer met evenementen voor songfestival

Rotterdam Ahoy is druk bezig om de agenda voor het voorjaar van 2021 leeg te maken. Net als voor dit jaar worden enkele evenementen geschrapt of verplaatst om plaats te bieden aan het Eurovisiesongfestival, zo laat een woordvoerder weten.

“We wisten natuurlijk dat dit er mogelijk aan zat te komen dus er was al contact”, aldus de woordvoerster. Volgens haar gaat het om enkele evenementen en opties, die in goed overleg worden verplaatst of geannuleerd. Zo gaat ook in 2021 de Nacht van Oranje, een jaarlijks terugkerend festijn met volkszangers op de avond voor Koningsdag, niet door.

Naar verwachting vindt het songfestival volgend jaar in de tweede of derde week van mei plaats. Dit jaar zou het evenement eigenlijk afgelopen zaterdag plaatshebben, maar dat ging door de coronacrisis niet door. De opbouw daarvoor zou begin april beginnen.

Opbouw

Volgend jaar start de opbouw waarschijnlijk rond dezelfde tijd. In de agenda van Rotterdam Ahoy staat voor 10 april nog wel de finale van de Korfbal League, maar dat is volgens de zegsvrouw geen probleem. “Er moeten verschillende ruimtes worden opgebouwd. De arena volgt dan later.”

Zaterdag werd aan het slot van de alternatieve songfestivaltelevisieshow Eurovision: Europe Shine a Light bekendgemaakt dat er definitief groen licht is om het songfestival in 2021 alsnog in Rotterdam te organiseren.

Football news:

West ham Moyes kan Lingard en Jones uit Manchester United contracteren
Ennio Morricone ' s hart was van muziek en rum. De componist werd gevraagd om het volkslied van de club te schrijven, en Totti ging naar zijn hit
Leipzig heeft Hwang Hee-Chan uit Salzburg getekend. Hij nam de nummer 11 waar Werner onder speelde
Inter wil Kessie tekenen. Milan weigerde eerder om te ruilen voor Gagliardini
Showsport steunt de journalist Ivan Safronov, beschuldigd van verraad. Dit is een zeer verdachte zaak
Mario Gomez, Pizarro, Emre, lomberts en andere helden die hun carrière afgelopen zomer
Dyer werd geschorst voor 4 wedstrijden voor een vechtpartij met een fan in de tribunes