Nathan Aké heeft maandag een prettig basisdebuut beleefd bij Manchester City. De 25-jarige verdediger deed de hele wedstrijd mee tegen Wolverhampton Wanderers, dat met 1-3 werd verslagen.

Aké vormde het hart van de defensie met John Stones en zag ploeggenoten Kevin De Bruyne (strafschop) en Phil Foden in de eerste helft scoren. Na rust deed Raúl Jiménez iets terug, waarna Gabriel Jesus in de extra tijd de eindstand bepaalde.

City legde vorige maand 45 miljoen euro neer voor Aké, die werd overgenomen van Bournemouth. De oud-jeugdspeler van Feyenoord is na Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de duurste Nederlander ooit.

De overwinning op Wolverhampton betekent dat City de nummer zeven van de Premier League is achter Leicester City, Everton, Arsenal, Liverpool, Crystal Palace en Tottenham Hotspur, die allemaal al twee wedstrijden hebben gespeeld.

Aké komt donderdag mogelijk weer in actie, wanneer City in de derde ronde van de League Cup thuis speelt tegen Bournemouth. Drie dagen later komt Leicester City naar Manchester in competitieverband.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League