Netherlands

Amnesty International: ‘Nederlands bedrijf levert surveillancetechnologie aan China’

Volgens Amnesty International zijn er zeker drie Europese bedrijven, waarvan een Nederlands bedrijf, die geavanceerde surveillancetechnologie leveren aan de veiligheidsdiensten in China. Het zou zo maar kunnen dat deze technologie wordt gebruikt voor mensonterende praktijken waar de Chinezen bekend om staan. Amnesty vreest dat deze technologie bijdraagt aan de mensenrechtenschending in China. Amnesty is bang dat deze bedrijven indirect het systeem ondersteunen wat ervoor zorgt dat de Chinese overheid haar barbaarse praktijken in stand kan houden. Wat de Europese bedrijven doen is overigens volkomen legaal, dit soort technologie mag gewoon volgens de regelgeving worden geleverd.

Het Wageningse bedrijf Noldus Information Technology verkocht emotieherkenningssystemen aan bedrijven die gelieerd zijn aan de Chinese overheid. De soms dystopische beelden van China’s sociale controle systeem komen dus wellicht uit Wageningen.

Amnesty roept de EU op voor betere regulering, zij willen dat de exportregelgeving op de schop gaat zodat dit soort leveringen niet meer kunnen plaatsvinden.

Het bedrijf Noldus zegt overigens niks verkeerd te hebben gedaan, zij maken namelijk alleen producten die geen risico vormen voor de mensenrechten en voldoen aan de ethische normen.

Noldus ontkent dat het zou gaan om surveillancetechnologie, maar dat hun emotieherkenningssystemen alleen bedoeld zijn voor gedragsonderzoek.

Football news:

Pirlo op Ronaldo ' s optimale positie: begin van links naar binnen en ga naar het midden. Hij kan naast Morata of Dybala
Mikhail Butovsky is waarschijnlijk de beste dokter in onze sport. Een serieus gesprek over onbeschaamdheid tegenover artsen, salarissen en het verlaten van CSKA en Spartak
Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen