Netherlands

Amsterdam komt met herstelplan voor cultuursector

Foto: ANP

Het Amsterdamse stadsbestuur komt begin volgend jaar met een herstelplan voor de cultuursector, die het zwaar te verduren heeft in deze coronacrisis. Het geld dat hiervoor wordt uitgetrokken, is onder meer bestemd voor behoud van banen in de cultuursector, het aanmoedigen van cultuurbezoek en het geven van ruimte aan de sector om zich aan te passen aan de beperkende omstandigheden die naar verwachting in 2021 ook nog zullen gelden.

Uit de gemeentelijke noodkas van 50 miljoen euro is dit jaar 17 miljoen euro vrijgemaakt om een deel van de verliezen te compenseren die culturele instellingen lijden als gevolg van de coronacrisis. Hiervan is tot nu toe 11,3 miljoen euro naar 62 instellingen gegaan. Het resterende bedrag van 5,7 miljoen euro gaat nu mee naar 2021. Dit is een aanvulling op de 15,7 miljoen die volgend jaar Amsterdam toekomt vanuit het Rijk .

“Ook in 2021 zien we dat de culturele sector het ontzettend zwaar gaat krijgen”, zegt cultuurwethouder Touria Meliani. “We hebben in 2020 een belangrijk deel van de kunst en cultuur in Amsterdam kunnen helpen maar lang niet iedereen. Er is ook dringend hulp nodig voor onder meer de kleine podia in de stadsdelen, de grote en kleine instellingen die geen subsidie ontvangen van de gemeente, festivals, evenementen en de nachtcultuur.”

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)