Netherlands

Apple legt blokkade gamediensten Stadia en Game Pass uit

Games

5 minuten geleden Aangepast: 12 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Apple zegt gamestreamingdiensten zoals Xbox Game Pass en Stadia uit de App Store te weren, omdat het bedrijf niet alle aangeboden spellen vooraf mag controleren.

Dat vertelt een woordvoerder van de techreus aan Business Insider. Gamebedrijven zijn al langere tijd kritisch, omdat Apple hun apps voor gamestreaming stelselmatig uit de App Store lijkt te weren. Met deze apps is het mogelijk om een game voor pc of spelcomputers naar een smartphone te streamen.

Game Pass en Stadia zijn gamestreamingdiensten van Microsoft en Google. De spellen worden in een datacenter afgespeeld, waar het beeld naar een apparaat wordt gestuurd. Hierdoor is een zwaar spel op simpele apparatuur te spelen.

Alle games controleren

"De App Store is gemaakt om een veilige en vertrouwde plek voor klanten te zijn", legt de woordvoerder uit. "Alle gepubliceerde apps worden vooraf door ons gecontroleerd, om te zien of de algemene voorwaarden worden nageleefd."

Omdat de games in kwestie niet in de App Store staan, kan Apple niet controleren of ze voldoen aan de voorwaarden van het platform. "Gamediensten zijn absoluut welkom in de App Store, zolang de regels worden opgevolgd", vervolgt de woordvoerder. "Dan zouden alle aangeboden games individueel door ons gecontroleerd moeten worden."

Omdat de losse spellen niet door de bedrijven worden aangeboden bij Apple, zijn de apps tot nu toe uit de App Store geweerd. Het is onduidelijk of Google en Microsoft dit op termijn alsnog willen gaan doen.

Machtsmisbruik

Het gebeurt niet altijd dat Apple zijn regels wil toepassen op ook de inhoud die in een app wordt aangeboden. Video- en muziekdiensten zoals Netflix en Spotify bieden films, series en nummers aan die niet allemaal vooraf door Apple worden gecontroleerd.

Het conflict met de game-apps komt net nu Apple wordt onderzocht in de Verenigde Staten en Europa wegens mogelijk machtsmisbruik. De techreus vraagt appmakers om een deel van hun omzet af te dragen. Bedrijven zoals Spotify zeggen dat ze hierdoor worden benadeeld ten opzichte van Apples eigen diensten.

Samsung

De gamediensten worden niet op alle smartphoneplatformen geweerd. De betreffende apps zijn bijvoorbeeld wel op Android-telefoons te installeren.

Samsung kondigde eerder deze week een samenwerking met Game Pass aan, waarbij kopers van een Note 20 een abonnement van drie maanden cadeau krijgen. Daarnaast staat op de telefoons een speciale versie van de app, waarmee spelers speciale skins voor games kunnen ontgrendelen.

Football news:

Dest speelt voor Barca Onder het tweede nummer. Dani Alves speelde onder it
Bielsa op Guardiola: zijn Barcelona was een van de beste in de geschiedenis. PepTEAMS spelen als geen ander. Leeds manager Marcelo Bielsa sprak hoog over Pep Guardiola, die werkt met Manchester City. Ik beschouw mezelf niet als Guardiola ' s mentor. Dat is natuurlijk niet het geval. Als er een coach is met onafhankelijke ideeën, dan is het Guardiola. Het is niet alleen omdat ik het zeg, maar omdat zijn teams spelen als geen ander team. In de eerste plaats heeft hij een rijke fantasie. Guardiola is in staat om onmiddellijk met oplossingen te komen voor de problemen waarmee hij wordt geconfronteerd, en is in staat om te implementeren wat hij biedt. Als je iemand prijst, is het heel belangrijk om het te rechtvaardigen. We zien voetbal vanuit het oogpunt van verbeelding, en Guardiola ziet het vanuit het oogpunt van vrijheid bij het gebruik van bepaalde oplossingen, zijn teams hebben niet veel tijd nodig om ze toe te passen. Er zijn niet veel coaches die zo ' n lof kunnen ontvangen. Mensen denken dat zijn Barcelona een van de beste teams in de geschiedenis van voetbal waszei Bielsa
Barcelona biedt 10 miljoen euro met bonussen voor Eric Garcia, Manchester City wil 30 miljoen
Attletico is dicht bij het huren van Torreira van Arsenal met een buy-out optie. Ze geloven dat de partij zal blijven.De Arsenal middenvelder Lucas Torreira kan een carrière in de Spaanse competitie. Volgens journalist Fabrizio Romano was een nieuwe onderhandelingsronde tussen Attico en de agent van de Uruguayaanse voetballer succesvol. De club van Madrid staat op het punt een lening van één jaar met Arsenal voor Torreira af te sluiten, met een optie tot overname. Maar voordat hij arriveert, wil Attico Hector Herrera verkopen. De club van Madrid is er ook van overtuigd dat prop Tomas Parti in het team zal blijven. Gedetailleerde statistieken van de 24-jarige Torreira zijn hier te vinden
Barcelona heeft een nieuwe Dani Alves gekocht. Ontmoet Sergino Dest
Milan kocht een spits Bodo-Glimt meter. De speler scoorde ze in de Europa League vorige week
Barcelona kondigde de overdracht van desta aan. Compensatie-400 miljoen euro