Netherlands

Apple Watch SE

Naast de Apple Watch Series 6 heeft Apple in september 2020 een betaalbaardere versie van zijn slimme horloge gepresenteerd: de Apple Watch SE. Het zou weleens net zo’n hit kunnen worden als de iPhone SE. Is dit horloge iets voor jou?

Apple Watch SE

Apple Watch SE in het kort

Goedkope Apple Watch

De Apple Watch SE kost € 299 en is daarmee een stuk goedkoper dan het topmodel van dit moment: de Series 6 kost € 429. De horloges zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit, maar het is logisch dat Apple ergens offers heeft moeten brengen. En inderdaad, op de SE mis je enkele functies. Maar alle essentiële functies zijn zeker wel aanwezig, en de kans is groot dat je de functies die ontbreken helemaal niet mist. Zo moet je het doen zonder Ecg-app of Bloedzuurstofmeter. Je hebt niet de nieuwste processor, maar die van vorig jaar. En het Always-on scherm ontbreekt. Lees ook ons artikel Dit mis je op de Apple Watch SE (en tóch is het een prima deal).

Zie je de Watch vooral als verlenging van je iPhone? Of als fitness-tracker? En in minder mate als instrument om je gezondheid mee in de gaten te houden? Dan is de SE heel interessant. Lees dus vooral verder.

Scherm

De Apple Watch SE heeft een groot Retina-display – de kast is 40 of 44 mm. Het beeldscherm loopt helemaal door tot aan de rand en tot in de afgeronde hoeken en beslaat daarmee zo’n beetje de complete voorkant van het scherm. Het scherm is maar liefst 30% groter dan dat van de Apple Watch Series 3, het oudste model dat nu nog te koop is bij Apple. Vergeleken met de Apple Watch Series 6, lever je op één punt in: de SE heeft geen Always-on display. Dat betekent dat het scherm op zwart gaat als je de Watch even niet gebruikt. Wil je de tijd zien, dan moet je je pols bewegen of op het scherm tikken. Tot en met de Apple Watch Series 4 is dat overigens altijd zo geweest.

Kleuren en materialen

watchOS 7 wijzerplaten

De Apple Watch SE is gemaakt van 100% gerecycled aluminium en is verkrijgbaar in het klassieke kleurenpalet: zilver, spacegrijs en goud. De extra kleurtjes van de Series 6 – rood en blauw – ontbreken, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de verschillende Apple Watch-bandjes: Apple breidt het assortiment steeds verder uit. En watchOS 7 heeft inmiddels zó veel wijzerplaten, dat je je horloge er iedere dag anders uit kunt laten zien.

Gezondheidsfuncties

We hebben het net al heel even gehad over de gezondheidsfuncties die ontbreken op de Apple Watch SE. Dat zijn de Ecg-app die hartfilmpjes kan maken en de Saturatie-app die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Waar we het niet over gehad hebben, zijn de gezondheidsfuncties die wél aanwezig zijn.

Apple Watch SE Gezondheid

Fitness-tracker

De Apple Watch SE is een zeer complete Fitness-tracker met exact dezelfde mogelijkheden als de Apple Watch Series 6. Met de Work-out app breng je je trainingen uitgebreid in kaart en na afloop kun je de details bekijken op je iPhone. Zwemmen kan ook, want het horloge is waterdicht. En ook buiten je trainingen om, registreert dit sporthorloge je beweging. Het daagt je uit om iedere dag drie ringen vol te maken: één ring voor het aantal minuten dat je bewogen hebt, één voor het aantal verbrande calorieën en één voor je staandoel. Bij het bereiken van bepaalde mijlpalen word je beloond met een medaille.

Apple Watch SE kopen

De Apple Watch ligt sinds vrijdag 18 september in de winkels. Hij is er in twee uitvoeringen:

Dit zijn de startprijzen: kies je voor exclusievere horlogebandjes, dan loopt de prijs op. Je kunt de Apple Watch SE kopen bij Apple en winkels als Bol.com en Coolblue.

iCreate 122
iCreate 122

Aan de slag met iOS 14 & macOS Big Sur

Football news:

Barca fans geloofden in het vroege vertrek van Bartomeu (vanwege geschillen over de datum van het referendum). Tevergeefs: er waren geen gedachten van pensionering, de trofeeën zijn ergens in de buurt van
Josep Bartomeu: ik was niet van plan ontslag te nemen. Barca zal dit seizoen trofeeën hebben . President Josep Bartomeu van Barcelona zegt dat hij geen plannen heeft om af te treden. Ik was niet van plan ontslag te nemen. We hebben een geweldig project in aanbouw. De belangrijkste wedstrijd van de Champions League ligt voor ons, het verlangen en de stemming zijn niet verdwenen. Ik denk dat we dit seizoen trofeeën zullen hebben. Wij werken niet in angst en willen elke dag beter worden. Niemand is bang. Wij hebben de afgelopen tien jaar 22 trofeeën gewonnen. Een serieus nummer voor degenen die bang waren zei Bartomeu
Zinedine Zidane: Hazard is klaar. Wij zijn blij, Dit is goed nieuws
Zidane op ISCO ' s woorden: het is ambitie. Iedereen wil
Bartomeu O VAR: in de wedstrijd tegen Real Madrid werd een niet-bestaande boete toegekend. De voorzitter van Barcelona, Josep Bartomeu, sprak over de referee in de wedstrijd van de 7de ronde van La Liga met Real Madrid.Ik hoorde dat Ramos de eerste was die de regels in Langle brak. Wij zullen dit punt in overweging nemen en de belangen van Barcelona verdedigen. We hebben het verzoek ingediend omdat het onmogelijk is dat de VAR-criteria verschillen in verschillende matches. Als er gesprekken waren tussen de scheidsrechters, willen we weten hoe de besluitvorming van de hoofdschef verliep. Het zijn normale gesprekken. Maar als we morgen iets te weten komen, zullen we handelen. Het belangrijkste is dat de criteria in elke wedstrijd verschillend zijn, en we moeten de Federatie aanmoedigen om collectief na te denken, want we hebben het meest eerlijke voetbal nodig. Wij willen dat deze technologieën de eerlijkste resultaten opleveren
Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt