Netherlands

Arno en Bianca vrezen nieuwe coronamaatregelen: 'We trouwen morgen'

Regionale brandhaarden

3 minuten geleden Aangepast: 11 seconden geleden

Arno en Bianca stappen morgen in het huwelijksbootje Beeld © EditieNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

"Ik heb een hele beroerde nacht gehad", vertelt Arno. Hij gaat morgen trouwen met zijn grote liefde Bianca. Hoewel het de mooiste dag van hun leven moet worden, zit het bruidspaar nu behoorlijk in de stress om de nieuwe coronamaatregelen die vanavond aangekondigd worden. "Alles is nu een vraagteken."

Het plannen van de bruiloft was voor Arno (48) en Bianca (50), net als voor veel andere bruidsparen dit jaar, een behoorlijke puzzel. "We hebben het al twee keer moeten verplaatsen", vertelt Arno.

"We zouden eigenlijk in juni trouwen, op de verjaardag van mijn opa, maar dat kon niet doorgaan. We hebben het verplaatst naar augustus, maar toen kregen we een belletje dat ook dat niet zou lukken. Uiteindelijk werd het 19 september en zijn we met de voorbereidingen begonnen."

Spanning

Het leek erop dat ze die datum wel zonder problemen zouden halen, maar nu de dag letterlijk voor de deur staat, is het toch onzeker. "Dan hoor je opeens dat er vanavond maatregelen gaan komen. We zitten in een keer in spanning. Oh jee, wat gaat er allemaal gebeuren?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trouwceremonie op een scherm: Femke en Tim hadden een drive-inbruiloft

Arno en Bianca gaan trouwen op het strand in Noordwijk, dat in een van de regio's valt waar vanavond maatregelen voor aangekondigd worden. Horeca zullen eerder moeten sluiten en de groepsgrootte in de horeca wordt aangepast naar maximaal 50 personen.

Het stel is bang dat hun bruiloft hierdoor in het water valt. "Is het voor de hele regio? Is het voor Leiden? Wanneer gaat het in? Het is nu allemaal nog een vraagteken, maar wij gaan morgen trouwen."

Mensen afbellen

Het bruidspaar verwacht namelijk rond de negentig mensen. "We gaan in de middag foto's maken, daarna barbecueën op het strand met 28 mensen, en dan komen de avondgasten erbij. We trouwen dan 's avonds op het strand. Zo'n zestig procent vindt buiten plaats, maar een deel is ook binnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trouwen met coronaregels hele puzzel: 'Maatregelen werken voor geen meter'

Arno hoopt dat de maatregelen geen impact hebben op hun dag, of dat ze in elk geval pas na het weekend ingaan. "We willen geen mensen afbellen. We zijn echt al niet van de polonaise, en we houden ons nu wel aan alle regels zoals zitplaatsen voor iedereen, maar we hebben geen idee hoe dat morgen is."

Football news:

Barca fans geloofden in het vroege vertrek van Bartomeu (vanwege geschillen over de datum van het referendum). Tevergeefs: er waren geen gedachten van pensionering, de trofeeën zijn ergens in de buurt van
Josep Bartomeu: ik was niet van plan ontslag te nemen. Barca zal dit seizoen trofeeën hebben . President Josep Bartomeu van Barcelona zegt dat hij geen plannen heeft om af te treden. Ik was niet van plan ontslag te nemen. We hebben een geweldig project in aanbouw. De belangrijkste wedstrijd van de Champions League ligt voor ons, het verlangen en de stemming zijn niet verdwenen. Ik denk dat we dit seizoen trofeeën zullen hebben. Wij werken niet in angst en willen elke dag beter worden. Niemand is bang. Wij hebben de afgelopen tien jaar 22 trofeeën gewonnen. Een serieus nummer voor degenen die bang waren zei Bartomeu
Zinedine Zidane: Hazard is klaar. Wij zijn blij, Dit is goed nieuws
Zidane op ISCO ' s woorden: het is ambitie. Iedereen wil
Bartomeu O VAR: in de wedstrijd tegen Real Madrid werd een niet-bestaande boete toegekend. De voorzitter van Barcelona, Josep Bartomeu, sprak over de referee in de wedstrijd van de 7de ronde van La Liga met Real Madrid.Ik hoorde dat Ramos de eerste was die de regels in Langle brak. Wij zullen dit punt in overweging nemen en de belangen van Barcelona verdedigen. We hebben het verzoek ingediend omdat het onmogelijk is dat de VAR-criteria verschillen in verschillende matches. Als er gesprekken waren tussen de scheidsrechters, willen we weten hoe de besluitvorming van de hoofdschef verliep. Het zijn normale gesprekken. Maar als we morgen iets te weten komen, zullen we handelen. Het belangrijkste is dat de criteria in elke wedstrijd verschillend zijn, en we moeten de Federatie aanmoedigen om collectief na te denken, want we hebben het meest eerlijke voetbal nodig. Wij willen dat deze technologieën de eerlijkste resultaten opleveren
Ian Wright: het is jammer dat Ozil niet speelt, maar Arteta ' s vasthoudendheid wordt bewonderd.Voormalig arsenaalspeler Ian Wright heeft gesproken over de beslissing van gunners coach Mikel Arteta om Mesut Ozil niet op te nemen in de Premier League. Dit is vervelend. Vanuit professioneel oogpunt, hou ik niet van Ozil, omdat ze om een of andere reden hun verschillen niet kunnen oplossen. Tegelijkertijd moeten we zo ' n hardnekkige coach bewonderen die zei: Dit is mijn beslissing.Om een of andere reden wil hij Mesut niet laten spelen. Jammer, want dit is een goede speler. Helaas voor Mesut als een professional die wil voetballen, zal hij niet in staat zijn om het te doen in deze club. Van wat Arteta probeert te doen, moeten Arsenal fans zich nu richten op het team en de vooruitgang ervan zei Wright
Spider-man is een fan van Barcelona. Tom Holland werd gefotografeerd in een Catalaans t-shirt