Netherlands

Avondklokformulier in 11 talen, maar niet in het Fries

De FNP is er ,,goed lilk’’ om: de formulieren voor de nieuwe avondklok zijn in elf talen beschikbaar. Maar niet in het Fries.

,,It moat elke kear by de helsdeuren weikomme’’, moppert fractieleider Sijbe Knol. Hij had vrijdagmorgen amper de ogen open toen hij de misser gewaar werd.

Op rijksoverheid.nl heeft het kabinet een formulier een ‘eigen verklaring avondklok’ gepubliceerd. Mensen die ‘s nachts of ‘s avonds laat dringend de deur uit moeten kunnen dit invullen en ondertekend op zak hebben.

Naast het Nederlands, zo meldt het ministerie, komt het formulier in nog tien talen beschikbaar; Engels, Arabisch, Turks, Pools, Bulgaars, Papiamento, Duits, Frans, Spaans en Chinees. De tweede rijkstaal, het Fries, ontbreekt. Knol appte vrijdagmorgen direct met gedeputeerde Sietske Poepjes. Zij zal er achteraan.

‘Elke kear lawaai meitsje’

Knol hekelt het feit dat dit de zoveelste keer is dat het Fries wordt vergeten op de ministeriële burelen in Den Haag. ,,Wy moatte blykber elke kear lawaai meitsje.’’ En dat terwijl minister Kajsa Ollongren eind vorig jaar nog plechtig beterschap beloofde tijdens een debat hierover in de Tweede Kamer.

Eerder trok de FNP aan de bel over het donorformulier. Dat komt te langen leste nu ook in het Fries beschikbaar.

loading

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7