Netherlands

Backpackers krijgen 1000 euro boete voor koffiezetten in Venetië

'Hufters!'

48 minuten geleden Aangepast: 39 minuten geleden

Een stel zet koffie bij de Rialtobrug in Venetië. Beeld © AFP

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

Twee Duitse rugzaktoeristen hebben een boete van bijna 1000 euro gekregen van de gemeente Venetië. De toeristen waren aan de voet van de beroemde Rialto-brug een bakje koffie aan het zetten met een meegebracht kooktoestelletje.

De man en de vrouw (35 en 32) uit Berlijn zijn ook de stad uit gezet. De politie was getipt door getuigen die de backpackers hun eigen koffie zagen brouwen onder de beroemde brug, schrijft De Standaard.

'Hufters'

De burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro  noemt het stel 'hufters'.  "Venetië moet worden gerespecteerd", schrijft de burgemeester in een verklaring. "En deze hufters die denken dat ze hier kunnen komen doen wat ze willen, moeten begrijpen dat ze bestraft en verbannen worden."

Lokale politie spreekt het stel aan dat koffie aan het zetten was in Venetië. Lokale politie spreekt het stel aan dat koffie aan het zetten was in Venetië.

Hoge boetes

Steden als Venetië en Rome treden al langer op tegen toeristen die zich ‘misdragen’ of op historische pleinen picknicken. Op die manier willen de stadsbesturen het Unesco-werelderfgoed beter tegen het massatoerisme beschermen.

In Rome kun je per 1 augustus hoge boetes krijgen voor het zitten op de rand van de Trevifontein. Even pootje baden kost je 250 euro en een broodje op de oude trappen nog meer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pas op in Rome: 250 euro boete voor een ijsje op de Spaanse Trappen

Football news:

Atalanta breidde hun onverslagen streak uit tot 14 wedstrijden en staat op de derde plaats in de Serie A
Ronaldo scoorde zijn 27e doelpunt in de Serie A, waarmee hij een penalty maakte in de wedstrijd tegen Atalanta. Immobile heeft 29 ballen
Sterling scoorde 27 goals voor het seizoen en brak zijn record. Hij scoorde een hattrick tegen Brighton
Drie Atalanta spelers hebben 15+ goals gescoord in de Serie A seizoen. Dit is het beste resultaat sinds 1952
Setien op het titelgevecht: Barcelona doet alles wat mogelijk is, maar Real Madrid wint alle wedstrijden
Lampard na 0:3 met Sheffield: Chelsea moet vechten voor de top 4. Ik heb veel geleerd
Simone Inzaghi: Scudetto voor Lazio - een plaats in de Champions League. Praten over het winnen van Serie A was overdreven