Netherlands

Beatrix Ruf weer actief in cultuursector

Beatrix Ruf is terug als kunstbestuurder in Nederland. De voormalig directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam bestuurt een nieuw kunstfonds, dat maandag is gepresenteerd.

Samen met oprichter t leidt Ruf het Hartwig Art Production | Collection Fund, een stichting waaraan Defares 10 miljoen euro heeft gedoneerd. Het fonds financiert projecten van jonge kunstenaars. De resultaten worden geschonken aan de Rijkscollectie, de kunstcollectie van de Nederlandse staat.

Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur, D66) is verheugd over het fonds. „Het ondersteunen van jonge kunstenaars is hard nodig in deze tijd”, zegt zij in een reactie.

De komende jaren wil het fonds steeds maximaal vijf projecten ondersteunen. Omdat door corona de werkomstandigheden zo uitzonderlijk zijn, begunstigt het fonds in het openingsseizoen vijftien projecten.

Lees ook: De laatste dagen van Ruf bij het Stedelijk Museum

Zeven postacademische opleidingen en instellingen met een ‘artist-in-residence’-programma zijn uitgenodigd een longlist samen te stellen van kunstenaars met wie zij recentelijk hebben samengewerkt. Vijftien van hen krijgen een honorarium van 10.000 euro om een kunstwerk te maken.

Defares (1961) behoort tot de allerrijkste Nederlanders. Hij vergaarde zijn vermogen met IMC, actief in financiële markten. In 2009 werd IMC donateur van het Stedelijk. Later trad Defares toe tot de raad van toezicht van het Stedelijk en was hij mede-verantwoordelijk voor de benoeming van Ruf. Kort nadat zij in opspraak raakte en in 2018 ontslag nam, trad Defares af als toezichthouder.

Football news:

De Noorse scheidsrechter heeft toegegeven dat hij homo is: Ik kan gaan door het leven met mijn hoofd hoog gehouden
Henderson op Salah in Liverpool: 100 goals in 159 wedstrijden is iets uit een computerspel
PSG heeft contact gehad met Zidane (Okdiario)
Flick ' s assistent plus 1000 punten naar de atmosfeer in Bayern. Hij startte de carrière van Muller en Lam, introduceerde Pep in de Bundesliga, leerde Koman 30 jaar lang head
Milan scoort 2 + goals in 11 opeenvolgende wedstrijden, en herhaalt zijn record van 1959
Mourinho op de link tussen zoon en Kane: wederzijds begrip is ontstaan sinds Pochettino. Tottenham manager Jose Mourinho heeft gesproken over de link tussen middenvelder zoon Heung-Min en striker Harry Kane. Dit begrip is ontstaan uit de tijd van Mauricio Pochettino
Bernardo Silva: als Manchester City Mbappe zou kunnen krijgen, zou het mooi zijn als Manchester City middenvelder Bernardo Silva vertelde wie hij in het stadsteam zou willen zien. Killian Mbappe. Al in Monaco was hij een speciale speler toen ik daar speelde. Hij is ook mijn vriend