Netherlands

Belgische regeringsformatie op dood spoor

De poging van de twee voorzitters van de grootste partijen in België om een volwaardige regering te vormen is mislukt. Bart De Wever van de Vlaams-nationalistische N-VA en Paul Magnette, leider van de Parti Socialiste (PS), gooien de handdoek in de ring, melden Vlaamse media.

Koning Filip had de opdracht aan het tweetal om coalitiepartners te vinden afgelopen zaterdag verlengd. Ze worden maandag weer verwacht in het koninklijk paleis.

De Vlaamse sociaaldemocraten en de christendemocraten in beide gewesten willen in principe wel plaatsnemen in een regering met de NV-A en de PS, maar daarmee is er nog geen meerderheid. Daarvoor voerde het duo gesprekken met de liberalen en groenen aan beide kanten van de taalgrens, waarbij de voorkeur uitging naar de Vlaamse partij Open-VLD.

Gesprekken met de liberalen verliepen ook vrijdag weer erg moeizaam, waarna zou zijn besloten de stekker uit de zogenoemde preformatie te trekken. De vier groene en liberale partijen hadden eerder al gezegd het gevoel te hebben dat ze tegen elkaar worden uitgespeeld.

België ging in mei vorig jaar naar de stembus. De huidige rompregering van premier Sophie Wilmès (MR) bestaat voor een groot deel uit liberalen en heeft een mandaat tot medio september.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet