Netherlands

Betuwse Halloweenfilm door corona jaar uitgesteld

Het coronavirus treft ook de speelfilm ”De vloek van Lughus”, waarover christelijke raadsfracties in de Betuwe vorig jaar kritische vragen stelden. De première, die was gepland rond Halloween (31 oktober), is met een jaar uitgesteld. De film is nog niet af.

Eerder dit jaar, tijdens de eerste virusgolf, moesten opnamen voor de film als gevolg van de coronamaatregelen worden afgelast. De komende weken zijn de laatste vijf draaidagen. Die kunnen onder het huidige coronaprotocol wel doorgaan, zegt regisseur Sjoerd de Bont.

De film speelt zich af in Tiel en omgeving tijdens Halloween. Het Regionaal Investeringsfonds Fruitdelta Rivierenland is een van de sponsors.

Namens de acht deelnemende gemeenten zag het in de film een prima medium om de Betuwe toeristisch te promoten. De SGP-fracties in Neder-Betuwe en Zaltbommel en de PCG in Buren dachten daar anders over.

„We moeten ver bij Halloween, een duister feest van heidense oorsprong, vandaan blijven”, stelde de SGP in Neder-Betuwe. „Gespot met dood, bloed en monsters, wat bij kinderen tot negatieve gedachten leidt, hoort niet met gemeenschapsgeld bevorderd te worden.”

De film gaat over een eeuwenoude plaaggeest die ontsnapt en zich nestelt in het beeld van Flipje in Tiel. Alle wensen die op het marktplein van de stad worden uitgesproken, komen vervolgens uit. De hoofdpersonages, Romy (14) en haar broertje Ryan (10), krijgen ruzie en opeens verdwijnt Ryan. De vraag is of het beeld daar iets mee te maken heeft.

Volgens De Bont wordt ”De vloek van Lughus” absoluut geen griezelfilm. „Het verhaal ontwikkelt zich overdag, niet ’s avonds. Daar hebben we bewust voor gekozen. We wilden de film niet te donker maken. Het wordt een grappige, avontuurlijke kinderfilm voor 6- tot 10-jarigen. Dood en bloed komen er niet in voor.”

Football news:

Deeney op Cavani: hij wilde niet beledigen, maar een drie-match schorsing en training zal genoeg zijn
Raul Jimenez had een schedelbreuk. Wolverhampton forward opereerde Wolverhampton Forward Raul Jimenez leed een schedelbreuk in de Ronde 10 match tegen David Luiz. De 29-jarige Mexicaan werd ongeveer 10 minuten op het veld behandeld voordat hij op een brancard naar het ziekenhuis werd gebracht. Raul is in orde na de operatie van gisteren, die Hij onderging in een ziekenhuis in Londen. Hij zag zijn vriendin Daniela en is momenteel aan het rusten. Jimenez zal enkele dagen onder medisch toezicht staan totdat hij weer beter wordt. Wij danken de artsen van Arsenal, de Britse nationale gezondheidsdienst paramedici, het ziekenhuispersoneel en de chirurgen die dankzij hun vaardigheden en tijdige reactie hulp hebben geboden. Wij vragen dat Raul en zijn familie in vrede en privacy worden gelaten en dat op een passend tijdstip nieuwe informatie wordt verstrektaldus Woolves in een verklaring
Yuri Rozanov werd commentator en omzeilde de leeftijdsgrens. Daarvoor won hij de channel One wedstrijd, maar in plaats van naar Euro 1996 te gaan, kreeg hij een TV
Van de Beek op de gewonde enkelfoto: Welkom bij de Premier League 🤪 💪
Mourinho sloot de top match weer af met kwaliteit. Sissoko is een belangrijk element van Tottenham ' s Betrouwbaarheid
Instagram instagram Instagram post: Cavani kan worden verboden voor 3 wedstrijden voor het zeggen dat Negrito
Roy Keane: Tottenham 's Spelers zijn niet goed genoeg om de titel te nemen