Netherlands

Beveiligingsbranche hekelt coronabanenplan van kabinet

De beveiligingsbranche roept het kabinet op geen personeel uit andere sectoren de handhaving van de aanstaande mondkapjesplicht op zich te laten nemen, maar geschoolde en gescreende beveiligers uit de branche in te zetten. „Het is een verkeerd signaal om in deze crisistijden bijvoorbeeld minderjarigen in te zetten terwijl de ervaren beveiligers thuis op de bank zitten”, aldus de branche.

„Indien ongediplomeerd personeel wordt ingezet is het niet de vraag of het fout gaat, maar wanneer?” Dat schrijven de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBenl), de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) en de Nederlandse Veiligheidsbranche (NVB) aan de ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, Koolmees van Sociale Zaken en Wiebes van Economische Zaken.

In het Veiligheidsberaad van vorige week werd het idee van de zogenoemde coronabanen geopperd om de politie en de boa’s te ondersteunen; mensen die als gevolg van de coronacrisis geen werk meer hebben, zouden ingezet kunnen worden voor ondersteunende handhavingstaken. Dat zou dan tijdelijk 3500 banen kunnen opleveren.

De branche zegt hard geraakt te zijn door de coronacrisis door het wegvallen van opdrachten en de stilstand in de evenementen- en horecasector. De coronabanen werken „verstorend voor de markt”, aldus de verenigingen. De branche wil dat er pas uitgeweken wordt naar andere sectoren als er niet genoeg beveiligers meer beschikbaar zijn. Daarnaast is het inzetten van ongeschoold en niet-gediplomeerd personeel tegen de wet.

Vanaf dinsdag 1 december moet iedereen in een openbare binnenruimte verplicht een mondkapje dragen. De beveiligingsbranche wil zo snel mogelijk overleg met het kabinet over de uitwerking van de coronabanen. De branche kijkt „met verbazing naar de ontwikkelingen in het veiligheidsveld” en hekelt de wijze waarop er nu over beveiliging gesproken wordt, zonder dat de branche betrokken is.

Football news:

Juventus heeft contact gehad met Genua met betrekking tot Shomurodov (Calciomercato)
Alexey Miranchuk is genoemd naar de zanger van de jaren 90 Glyzin. Van hem is fanatela ma
Ibrahimovic scoorde voor het eerst in twee maanden. Voordat Ronaldo-4 goals
Door het bijwonen van een illegale partij, Gladbach forward Embolo zal missen de wedstrijd met Werder
Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club