Netherlands

Boa's zetten na mishandelingen opnieuw in op heldere landelijke maatregelen: 'Zodat iedereen weet waar hij aan toe is'

De BOA Bond pleit opnieuw voor landelijke coronamaatregelen. Voorzitter Ruud Kuin doet de oproep na een mishandeling van twee handhavers in Medemblik. Volgens hem maken de verschillende regionale coronamaatregelen ervoor dat mensen steeds minder gewillig zijn om de regels op te volgen.

Bij de mishandeling vannacht in een café in Medemblik raakte een van de handhavers vannacht lichtgewond. De twee werden tijdens een controle in het café met de dood bedreigd en tegen hun wil vastgehouden. De kroegbaas van het Noord-Hollandse café zit inmiddels vast. Ook in het Zeeuwse Oud-Vossemeer ging het vannacht fout. Twee agenten werden geslagen en beledigd door een horeca-ondernemer die niet van hun controle was gediend.

Lees ook: Meer over de mishandeling van de handhavers in Medemblik

Vaker agressie

Deze incidenten staan niet op zich. Volgens de BOA Bond is er steeds vaker agressie tegen handhavers, zeker tijdens de coronacrisis. “Het draagvlak neemt af, dat zien we overal,” vertelt Ruud Kuin. “Dat betekent dat onze mensen als eerste merken dat er gediscussieerd wordt, dat iedereen zich ermee gaat bemoeien.”

Een deel van de oorzaak ligt volgens Kuin bij de verschillende regionale maatregelen die sinds een week in delen van het land gelden. “Wat ons betreft wordt het hoog tijd dat er landelijke maatregelen genomen worden, zodat iedereen weet waar ie aan toe is.”

‘Je staat met je rug tegen de muur’

Bij de Noord-Hollandse horeca wordt verdeeld gereageerd op de gebeurtenissen vannacht. “Het is niet goed, en het is ook niet goed te praten wat er gisteravond gebeurd is in Medemblik,” vertelt restauranthouder Rob Baltus van de Noord-Hollandse tak van de Koninklijke Horeca Nederland. “Maar ik begrijp je frustratie als ondernemer. Je staat op een gegeven moment met je rug tegen de muur en wat zij mijn vader vroeger: de dood of de gladiolen. Het maakt niet uit, je gaat toch failliet.”

Toch moet wat de BOA Bond betreft het altijd anders worden opgelost. “Boa’s waarschuwen en beboeten niet iemand zomaar, er gaat altijd een traject aan vooraf,” aldus Kuin. “Het is belachelijk dat dit gebeurt. En als je het er niet mee eens bent, dan kun je in beroep gaan, zo hebben we dat in Nederland geregeld. Je blijft van onze mensen af.”

Football news:

La Liga President op Messi ' s vertrek: het zal geen drama voor ons zijn. En zijn reputatie zal eronder lijden
Ronaldo is een fan van de UFC. Het steunen van Khabib, training met Conor, aangemeld voor alle top fighters
Alleen Milaan heeft dit seizoen geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Aston Villa verloor 0:3 in het team van coach Dean Smith. Alleen AC Milan heeft dit seizoen dus geen punten verloren in de top 5 van de Europese competities. Het team van coach Stefano Pioli heeft vier overwinningen in vier wedstrijden. Op maandag, de wedstrijd met Roma in de vijfde ronde van de Serie A. Liverpool in Birmingham uitgewist: 2:7 uit Aston Villa, Klopp zei dat hij de geschiedenis niet wilde herschrijven
We maakten een spel over Khabib - vechten voor hem en proberen te vullen Geiji
Tebas about klasiko: het spel van de beste teams ter wereld. De belangrijkste wedstrijd van clubvoetbal
Leeds forward Bamford scoorde een hattrick. Hij heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden in de Premier League. De 27-jarige striker heeft 6 doelpunten in 6 wedstrijden. Hij is een van de top 4 topscorers in de Premier League dit seizoen - leidende zoon Heung-Min Uit Tottenham en Dominic Calvert-Lewin uit Everton (elk 7 goals). Liverpool ' s Mohamed Salah heeft ook 6 doelpunten. Het is vermeldenswaard dat Bamford voor dit seizoen slechts één doelpunt had in de Premier League, die hij scoorde voor Middlesbrough in het seizoen 2016/17. In de eerste helft van dat seizoen speelde hij voor Burnley, waar hij niet scoorde. In de Premier League speelde hij ook voor crystal Palace en Norwich in het seizoen 2015-16
Moyes over de toeschouwers in de stadions: mensen kijken wedstrijden in bioscopen, waarom kunnen ze het niet op straat doen? West ham manager David Moyes is van mening dat het noodzakelijk is om de fans terug te brengen naar de stands. Ik heb deze week naar de Europese bekerwedstrijden gekeken en de menigte in verschillende landen gezien. Het is moeilijk te geloven dat we dit niet kunnen doen. Ik denk niet dat iemand van ons 500 of 1.000 mensen terug in de stadions wil. Je hebt een goed percentage van de capaciteit nodig-25 of 30. Waarom kunnen andere landen dit doen en wij niet? Mensen gaan naar de wedstrijd kijken in een bioscoop niet ver van hier, waarom kunnen we niet Buiten zitten en het doen?Moyes zei