Netherlands

Boeren halen naar verwachting minder uien van het land

De Nederlandse uienoogst zal dit jaar naar verwachting dalen in vergelijking met een jaar eerder. De suikerbietenoogst zal daarentegen hoger uitvallen. Dat staat in de voorlopige oogstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS zal 1,4 miljoen ton zogeheten zaai-uien worden geoogst. Daarmee is op jaarbasis sprake van een daling van ruim 1 procent. Door weersomstandigheden in het voorjaar is de misoogst bij zaai-uien dit jaar groter dan vorig jaar. Verder is het teeltareaal van uien kleiner dan een jaar terug.

De oogst van de suikerbietenteelt zal met 6,7 miljoen ton 1,6 procent hoger uitvallen. Dit komt ook door een stijging van het teeltareaal. Per hectare zal de opbrengst van suikerbieten iets zijn gedaald.

De aardappeloogst zal naar verwachting gelijk zijn aan een jaar eerder. Boeren zullen bij elkaar 3,7 miljoen ton consumptieaardappelen van het land halen. Tegenover een daling van het teeltoppervlak staat een stijgende opbrengst per hectare.

Football news:

Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test