Netherlands

Boeren voeren actie bij distributiecentrum Jumbo in Veghel

In Veghel heeft een groep boeren het distributiecentrum van Jumbo geblokkeerd. De boeren hebben met onder meer trekkers de parkeerplaats en een weg nabij het magazijn van de supermarktketen afgesloten.

Volgens de politie gaat het om zo'n twintig landbouwvoertuigen, die via de hoofdingang van het distributiecentrum het terrein op zijn gereden. De politie is aanwezig.

Of er nog in het distributiecentrum gewerkt wordt is niet bekend. Een woordvoerder van de keten zegt uit te zoeken wat er gaande is.

Albert Heijn

Eerder vandaag gingen ruim honderd betogende boeren naar een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Daar werd de toegang een uur lang geblokkeerd. De boeren hielden alle verkeer van de supermarktketen tegen. Uiteindelijk stonden zo'n tien vrachtauto's te wachten tot ze het terrein weer op konden.

Boeren zijn boos dat minister Schouten van Landbouw het eiwitgehalte in veevoer wil verlagen, om zo de uitstoot van stikstof te beperken. De boeren zeggen dat het schadelijk is voor de gezondheid van de dieren en spreken van dierenmishandeling.

Football news:

De Champions League zal volgens de nieuwe regels eindigen. De amendementen zullen het voor de Keepers gemakkelijker maken om sancties aan te nemen
De UEFA telt 0:3 voor clubs die aan het coronavirus te wijten zijn
15-jarige voorwaarts Mukoko traint met de Borussia Foundation. In November kan hij voor Dortmund spelen
Dybala werd de MVP van de Serie A-2019/20, immobiel-de beste voorwaarts
Real Madrid: Casillas zal altijd een echte Madrid speler zijn. De beste keeper in de geschiedenis van Spanje
In Spanje, complete chaos: Espanyol weigert te vliegen uit La Liga, Depor en alle anderen - uit Segunda
Ferran Torres slaagde voor zijn overplaatsing naar Manchester City en tekende een contract tot 2025 (Fabrizio Romano)