Netherlands

Boeren voeren actie in verschillende delen van het land

Op verschillende plaatsen in het land voeren boeren opnieuw actie tegen het beleid van minister Schouten van Landbouw. Vooral in het noorden van het land rijden boeren op verschillende plekken over snelwegen. Ze hebben de N48 en de A28 ter hoogte van knooppunt Hoogeveen geblokkeerd. Ook rijdt er een groep boeren stapvoets over de volle breedte van de A32 in de richting van Leeuwarden.

In Veghel heeft een grote groep boeren met tientallen landbouwvoertuigen een distributiecentrum van Jumbo geblokkeerd. Volgens de politie is sfeer gemoedelijk. Wel hebben agenten een nabijgelegen industrieterrein afgesloten.

Ook in Amsterdam zijn tientallen boeren aan het demonstreren. Volgens de politie gaat het om ruim dertig trekkers, die een rondje door de stad rijden. "De afspraak is gemaakt om niet over de grachten te gaan", zegt een woordvoerder. Volgens NH Nieuws zijn er minimaal veertig boeren uit Edam en omgeving naar de hoofdstad gekomen.

Eerder vandaag gingen ruim honderd betogende boeren naar een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Daar werd de toegang een uur lang geblokkeerd. De boeren hielden alle verkeer van de supermarktketen tegen. Uiteindelijk stonden zo'n tien vrachtauto's te wachten tot ze het terrein weer op konden.

Boeren zijn boos dat minister Schouten van Landbouw het eiwitgehalte in veevoer wil verlagen, om zo de uitstoot van stikstof te beperken. De boeren zeggen dat het schadelijk is voor de gezondheid van de dieren en spreken van dierenmishandeling.

Football news:

Borussia kondigde aan dat Sancho blijft. Hij heeft zijn contract verlengd tot 2023 een jaar geleden
Inter is bereid om 20+5 miljoen euro te betalen voor Smalling
Lewandowski is de beste speler van de week in de Champions League. Hij was Messi en Ronaldo voor
De Leipzig-Attletico wedstrijd zal niet worden verzet, ondanks het coronavirus in de Madrid spelers
Yannick Ferreira Carrasco: Attetico verdiende het om de Champions League te winnen na twee nederlagen in de finale
Sancho vloog met Borussia naar het trainingskamp. Hij zal waarschijnlijk niet verhuizen naar Manchester United
Bayern heeft hun Champions League uniformen onthuld