Netherlands

Boerenactie bij distributiecentrum in Veghel, ook boeren naar Amsterdam

In Veghel heeft een groep boeren het distributiecentrum van Jumbo geblokkeerd. De boeren hebben met onder meer trekkers de parkeerplaats en een weg nabij het magazijn van de supermarktketen afgesloten.

Het gaat om tientallen landbouwvoertuigen, die via de hoofdingang van het distributiecentrum het terrein op zijn gereden. Volgens de politie is de sfeer gemoedelijk. Wel hebben agenten een nabijgelegen industrieterrein afgesloten.

Of er nog in het distributiecentrum gewerkt wordt is niet bekend. Een woordvoerder van de keten zegt uit te zoeken wat er gaande is.

Amsterdam

Een andere groep boeren is inmiddels in Amsterdam gearriveerd en rijdt door de stad. Het gaat volgens NH Nieuws om een groep van minimaal veertig boeren uit Edam en omgeving, die willen protesteren tegen kabinetsplannen. Op videobeelden is te zien dat ze de hoofdstad hebben bereikt.

De politie laat aan de regionale omroep weten dat agenten met de stoet boeren meerijden. Waar ze naartoe worden geleid, is nog onduidelijk. "We zouden naar de Dam, maar dit schijnt niet te mogen", zegt een melkveehouder tegen NH Nieuws.

Albert Heijn

Eerder vandaag gingen ruim honderd betogende boeren naar een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Daar werd de toegang een uur lang geblokkeerd. De boeren hielden alle verkeer van de supermarktketen tegen. Uiteindelijk stonden zo'n tien vrachtauto's te wachten tot ze het terrein weer op konden.

Boeren zijn boos dat minister Schouten van Landbouw het eiwitgehalte in veevoer wil verlagen, om zo de uitstoot van stikstof te beperken. De boeren zeggen dat het schadelijk is voor de gezondheid van de dieren en spreken van dierenmishandeling.

Football news:

Tottenham koopt Heybjerg van Southampton voor 15 miljoen pond. En zal Walker-Peters vrijgeven voor $ 12 miljoen. Southampton middenvelder Pierre-Emile Heibjerg is dicht bij het veranderen van clubs
De Champions League zal volgens de nieuwe regels eindigen. De amendementen zullen het voor de Keepers gemakkelijker maken om sancties aan te nemen
De UEFA telt 0:3 voor clubs die aan het coronavirus te wijten zijn
15-jarige voorwaarts Mukoko traint met de Borussia Foundation. In November kan hij voor Dortmund spelen
Dybala werd de MVP van de Serie A-2019/20, immobiel-de beste voorwaarts
Real Madrid: Casillas zal altijd een echte Madrid speler zijn. De beste keeper in de geschiedenis van Spanje
In Spanje, complete chaos: Espanyol weigert te vliegen uit La Liga, Depor en alle anderen - uit Segunda