Netherlands

Bomaanslag op religieuze school in Pakistan: ruim 100 gewonden en 7 doden

In de Pakistaanse stad Peshawar zijn bij een bomaanslag op een religieuze school ten minste zeven leerlingen gedood. 112 anderen raakten gewond, onder wie leraren en medewerkers van de school, melden de autoriteiten.

Een deel van de gewonden is er slecht aan toe. De verwachting van de ziekenhuizen is dan ook dat het aantal doden verder oploopt.

De bom ging af bij een speciale les over de islam in de grootste zaal van het gebouw. Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat de explosie plaatsvond vlak nadat iemand een rugzak achterliet.

Rivaliteit

De aanslag is nog niet opgeëist, zegt correspondent Aletta André. Volgens haar zijn er vermoedens dat de rivaliteit tussen islamitische stromingen mogelijk een rol speelt, maar dat is niet bevestigd.

Veel slachtoffers komen uit Afghanistan. "Maar dat is niet heel gek", zegt André. "Afghanen komen al decennia naar deze regio voor religieus onderwijs: ze spreken er dezelfde taal."

Peshawar is de hoofdstad van de provincie Khyber-Pakhtunkhwa. De provincie ligt in het noordwesten van Pakistan en grenst aan Afghanistan.

Football news:

Fati werd socio van Barca, maar zal niet in staat zijn om te stemmen bij de volgende verkiezingen
Jose Mourinho: sommige Tottenham spelers die LASK, Ludogorets bezoeken, denken dat ze daar niet thuishoren
Pioli op 4:2 met Celtic: Milan verloor zijn hoofd niet om 0:2 en bleef spelen als team
Suarez slaagde voor een negatieve test voor coronavirus en zal morgen terugkeren naar de Algemene groep van Attico. Volgens Cope is de Uruguayaan geslaagd voor een negatieve test voor coronavirus en zal hij zich morgen bij de Algemene groep voegen. Suarez miste vier wedstrijden in de Champions League en La Liga, maar kan deelnemen aan de volgende wedstrijd - tegen Valladolid. Dit seizoen heeft de 33-jarige striker 6 doelpunten gescoord in 5 Spaanse wedstrijden. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Chelsea is klaar om Ruediger en Tomori te verkopen in de winter. De Duitser was geïnteresseerd in Barcelona
Çalhanoğlu heeft al 7 jaar 18 goals gescoord. Alleen Messi (36) heeft meer spelers in de top 5 van de Europa League
We hebben Ronaldo ' s 750e goal niet gevierd. Dit is niet het moment voor partijen