Peter Bosz en Daley Sinkgraven hebben maandagavond met Bayer Leverkusen de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Bundesliga. De Duitse subtopper won op eigen veld met 3-1 van FC Augsburg.

Lucas Alario zette Leverkusen na een kwartier op voorsprong door een penalty te benutten. De gelijkmaker viel in de 51e minuut en kwam op naam van Daniel Caligiuri, die Sinkgraven uitkapte en in de korte hoek raak schoot.

Daar bleef het lange tijd bij, maar Leverkusen stelde tijdig orde op zaken in de BayArena. Alario stond helemaal vrij bij een indraaiende vrije trap van Nadiem Amiri en kopte de bal op fraaie wijze in het doel. Diep in blessuretijd maakte Moussa Diaby er nog 3-1 van.

De 25-jarige Sinkgraven, die debuteert in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de interlandperiode in november, deed de hele wedstrijd mee. Bij Augsburg maakte aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw de negentig minuten vol.

Bayer Leverkusen is nog altijd ongeslagen in de Bundesliga, al is dit dus pas de tweede competitiezege van het seizoen voor de ploeg van Bosz. Leverkusen kwam tegen VfL Wolfsburg, RB Leipzig en VfB Stuttgart niet verder dan een gelijkspel.

Door de overwinning op Augsburg staat Leverkusen nu op negen punten, vier minder dan koploper RB Leipzig. Het Augsburg van Gouweleeuw blijft met zeven punten in de middenmoot hangen.

Trainer Peter Bosz zag Bayer Leverkusen met 2-1 winnen van FC Augsburg. (Foto: Pro Shots)

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga