Netherlands

Britse premier krijgt als eerste Europese leider telefoontje van Biden

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn eerste telefoontje met een Europese leider gepleegd. Hij sprak met de Britse premier Boris Johnson. Volgens Downing Street ging het onder meer over de handel.

Premier Johnson maakte aan Biden duidelijk dat Groot-Brittannië graag een handelsverdrag met de Amerikanen sluit, nu de Britten geen deel meer uitmaken van de Europese Unie.

Johnson lijkt daar meer haast mee te hebben dan de Amerikanen. Een woordvoerder van het Witte Huis zei vrijdag dat er nog geen plannen zijn voor een handelsdeal. De nieuwe president is te druk met het bezweren van de coronacrisis en het realiseren van een coronasteunpakket van bijna 2000 miljard dollar.

Klimaatproblemen en buitenlandbeleid

In de verklaring van het Witte Huis over het telefoongesprek tussen Biden en Johnson wordt er dan ook met geen woord gerept over de handel. Wel spraken beide regeringsleiders volgens Washington over de coronacrisis, de aanpak van de klimaatproblemen en het beleid ten aanzien van China, Iran en Rusland.

Het telefoontje van Biden aan Johnson was het derde gesprek met een buitenlandse leider dat de nieuwe Amerikaanse president heeft gepleegd. Eerder belde hij al met de Canadese premier Trudeau en de Mexicaanse president López Obrador.

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7