Netherlands

Buitenschoolse opvang weer open: 'Heel erg blij dat ik alle kinderen weer mag ontvangen'

DELFT - Nog even wat stoelen rechtzetten en de vloer vegen, want maandag staan de deuren van buitenschoolse opvang (bso) BAM in Delft weer wagenwijd open. De afgelopen tijd was de bso alleen open voor kinderen met een moeilijke thuissituatie of met ouders die een cruciaal beroep hebben. Iris Ebben van bso BAM is heel erg blij dat ze alle kinderen weer mag verwelkomen.

'Ik ben heel erg blij dat ik alle kinderen weer mag ontvangen', zegt Ebben. Maar voordat de kinderen kunnen komen, moet er nog veel gebeuren. 'We hebben alles schoongemaakt en ontsmet natuurlijk en extra inkopen gedaan zodat elk kind genoeg en gezond te eten en drinken heeft.'

'Wij zijn achter de schermen al een tijdje bezig met een volledige opening', vertelt ook Gaëlle Blok, woordvoerder Brancheorganisatie Kinderopvang. 'We zijn blij voor de ouders en vooral voor de kinderen. Er kan per bso een specifiek plan worden gemaakt.' Dat wil volgens Blok zeggen dat er per bso gekeken wordt wat het beste plan is om zo goed mogelijk alle regels te volgen. 'Maar wel een werkbare en veilige situatie te creëren.'

Strikt protocol

Basisscholen en kinderopvang gingen twee maanden geleden al open. Voor de bso gaan dezelfde regels gelden als voor scholen. Dat betekent onder meer dat een hele klas of groep in quarantaine moet bij een besmetting. Ouders brengen hun kinderen natuurlijk naar de bso, maar ook dat gaat volgens een strikt protocol. 'Wij ontvangen de ouders buiten op het plein. Die mogen uiteraard niet naar binnen', zegt Ebben.

LEES OOK: Bso's verrast door aangekondigde opening: 'Aftellen tot maandag'

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude