Netherlands

'Burgemeester Breda nam initiatief tot Fieldlab'

Het initiatief om een grootschalig testevenement in Breda te organiseren kwam van de burgemeester van die stad zelf, Paul Depla. Dat bevestigen bronnen rond Fieldlab Evenementen aan BNR. Op het evenement van radiostation 538 is kritiek vanuit de lokale politiek, de zorg en het OMT.

Lokale politieke partijen eisen maandag in een spoeddebat opheldering van burgemeester Depla over het evenement. Zo willen ze weten hoe het evenement tot stand gekomen is. Ingewijden laten weten dat de burgemeester zelf het initiatief nam en contact zocht met Fieldlab Evenementen om een testfeest naar zijn stad te halen. Ook willen partijen weten welke maatregelen er genomen worden om grote drukte in de stad te voorkomen en welke kosten daarvoor gemaakt worden.

BNR

Op 24 april komen 10.000 bezoekers naar een openluchtconcert dat onder de noemer van Fieldlab Evenementen wordt georganiseerd op het Chasséveld in Breda. Voor deze '538 Oranjedag' moeten alle bezoekers vlak voor het evenement een sneltest laten afnemen. Op het festivalterrein zijn dan geen coronaregels meer, afstand houden en het dragen van een mondkapje hoeft niet. Wel is het terrein verdeeld in vier afzonderlijke bubbels.

Het grootschalige testevenement krijgt kritiek van alle kanten. Lokale horecaondernemers zijn furieus dat zij hun terrassen nog niet mogen openen, maar dat dit evenement in hun stad wel doorgaat. Het lokale Amphia Ziekenhuis laat weten dat ziekenhuispersoneel zich grote zorgen maakt, omdat het daar al erg druk is met coronapatiënten. Virologen en epidemiologen, waaronder leden van het Outbreak Management Team (OMT), vinden dat het nog te vroeg is om dit soort grote evenementen te organiseren.

Ontkenning

Een woordvoerder van de gemeente Breda laat aan BNR weten dat het verhaal volgens de burgemeester niet klopt. Depla ontkent zelf het initiatief genomen te hebben, maar zegt dat hij benaderd is door de organisatie.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude