Netherlands

Buurt voelt zich onveilig na verwoestende plofkraak in Westervoort: 'Dit is al de tweede keer'

Twee keiharde explosies verwoestten in de nacht van zondag op maandag een pinautomaat en een deel van een supermarkt in Westervoort. Een half jaar geleden probeerden plofkrakers de pinautomaat van de SNS Bank aan de Broeklanden ook al op te blazen. Toen met minder succes. Buurtbewoners maken zich zorgen en willen dat de pinautomaat wordt weggehaald.

Een keihard knal en kort erna nog één. De explosies wekten de hele buurt en zorgden voor een enorme chaos. Brokstukken liggen tientallen meters verderop en even verderop is het glas uit een voordeur gesprongen. Ook hebben omwonenden roet in hun huis liggen vanwege het puin dat ronddwarrelt.

Pinautomaten weghalen

Uren later verzamelen omwonenden zich rondom de plek des onheils om de schade op te nemen. “We hoorden die keiharde knal en wisten meteen dat het de pinautomaat was”, vertelt een man uit de buurt. “Dit is de tweede keer al. De pannen liggen van het dak, het is vreselijk. Ze moeten die pinautomaten buiten weghalen.”

“Het was hard, zo ontzettend hard. Dit heb ik nog nooit gehoord”, vertelt een buurvrouw. “Ik hoop dat SNS het apparaat weghaalt, ik voel me niet veilig meer. En zoveel contact geld nemen mensen toch niet meer op?”

Lees ook: Ravage na plofkraak in Westervoort, een van de daders mogelijk gewond

Omwonenden hebben vooral te doen met de nieuwe eigenaar van de Jumbo. Hij had de zaak net overgenomen, was nét klaar met verbouwen en zou deze week open gaan. “Het is zo sneu voor hem. Hij zit er net en zou vandaag weer open gaan”, aldus de vrouw de we spreken. Ook burgemeester Arend van Hout heeft met de man te doen. “Je gunt hem een betere start dan dit.” De schade is enorm, toch hoopt de ondernemer deze week weer open te gaan, laat Van Hout weten.

Daders op de vlucht

De burgemeester weet dat mensen in de buurt zich onveilig voelen. “Je vindt geen automaten meer onder huizen, dat is al redelijk veilig, maar het is natuurlijk alsnog vreselijk”, zegt hij. “Ik hoop dat ze de daders snel pakken.

Vermoedelijk drie daders in zwarte kleding zijn na de plofkraak in onbekende richting gevlucht op een scooter. Een van hen raakte mogelijk gewond door de explosie. Of zij iets hebben buitgemaakt, is nog niet bekend. De politie is naar de daders op zoek en hoopt ook op informatie van getuigen.

Football news:

Barcelona wil Setien geen compensatie betalen. De club is van mening dat de coach niet voldeed aan de verwachtingen
Ramos, Carvajal, Valverde, Edegor en Nacho zullen de Real Madrid wedstrijd met Alaves in La Liga missen.Real Madrid heeft een lijst van spelers gepubliceerd die tegen Alaves kunnen spelen in de wedstrijd van de 20ste ronde van La Liga. Het bod van het Madrid team bestond niet uit kapitein Sergio Ramos, verdedigers Dani Carvajal en Nacho, middenvelders Fede Valverde en Martin Edegor, maar ook striker Rodrigo Goes. De wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk worden gemist door de hoofdcoach van Real Madrid, Zinedine Zidane, die het coronavirus heeft opgelopen. Het bod van Real Madrid omvat in totaal 20 personen: * goal Keepers: Thibaut Courtois, Andy Lunin en Diego Altube. Verdedigers: Eder Militao, Raphael Varane, Marcelo, Alvaro Odriosola, Victor Chust en Furlan Mendy. Middenvelders: Toni Kroos, Luka Modric, Casemiro, Eden Hazard, Isco, Antonio Blanco. Naar voren: Karim Benzema, Marco Asensio, Lucas Vazquez, Mariano Diaz en Vinicius Junior. De persdienst van de club van Madrid meldde dat Valverde zijn heup verwond had. Ødegaard is ook dicht bij het verhuizen naar Arsenal in bruikleen. Real Madrid zal alles uitspelen. De wedstrijd vindt plaats op 23 januari en begint om 23.00 uur in Moskou
Drinkwater ging naar Kasympasha: speelde bijna een jaar niet, sneed een 16-jarige neer in een jeugdwedstrijd en had een Harry Potter-stijl avond uit tijdens de Champions League
Lampard op pensioen: ik ben niet dom en ik weet wat de druk is als ik met een topclub werk. Geruchten doen er niet toe.Chelsea manager Frank Lampard heeft commentaar gegeven op de geruchten over zijn mogelijke pensionering na een aantal mislukte wedstrijden in de prestaties van het team. Ik ben niet dom. Ik weet hoe druk het is om met een topclub te werken, maar ik doe gewoon mijn werk. Geruchten doen er niet toe
Klopp: ik kan geen geld uitgeven, Ik geef alleen aanbevelingen. De manager van Liverpool Jurgen Klopp sprak nooit over de mogelijkheid om het team in de winter te versterken. Natuurlijk neem ik de beslissingen niet. Zo is het altijd geweest. Als dit iemand verrast, kan ik het niet veranderen. Wij bespreken dagelijks de huidige situatie. Kunnen we iets verbeteren of niet? Ik geef aanbevelingen, maar ik kan geen geld uitgeven. Ik neem zulke beslissingen niet. Dat heb ik nog nooit gedaan, zei Klopp. Liverpool heeft geen 5 wedstrijden op rij gewonnen in de Premier League en staat op de vierde plaats in de stand, 6 punten achter Manchester United. Op 28 januari speelt het team Tottenham. De resultaten van Liverpool zijn een anomalie. Laat u niet misleiden door het geschreeuw-de crisis is niet zo mondiaal (hoewel het kan kosten het kampioenschap)
Allegri staat niet op de lijst van kandidaten voor de functie van Chelsea coach. Tuchel is de favoriet, Rangnik is de back-up optie
De Bruyne zal 4 tot 6 weken missen door blessure. Hij zal niet spelen met Liverpool en Tottenham, waarschijnlijk