Netherlands

Café waar boa's werden belaagd twee weken op slot, uitbater zit vast

Het café in Medemblik waar de afgelopen nacht twee toezichthouders werden bedreigd, mishandeld en vastgehouden, moet op last van de burgemeester en de veiligheidsregio twee weken sluiten. Een woordvoerder van de gemeente laat aan NH Nieuws weten dat dat is besloten omdat de coronaregels niet werden nageleefd.

De politie doet onderzoek en heeft inmiddels ook beelden van het incident. "We nemen dit hoog op, want er is best fors geweld gebruikt", zegt een politiewoordvoerder. De uitbater van het café is aangehouden en zit nog vast. Wat zijn rol is geweest, wil de politiewoordvoerder in het belang van het onderzoek niet zeggen tegen NH Nieuws. "Maar hij heeft zeker een actieve rol in het geheel gehad."

Meer mensen betrokken

RTL Nieuws sprak met de eigenaar van 't Zeepaardje, die de vader is van de man die nu vastzit. Hij heeft veel vragen over het incident: ''Ze hebben mijn zoon vannacht meteen meegenomen, ik heb hem nog niet gesproken. Ik heb ook nog niets van de burgemeester gehoord.''

Behalve de uitbater van het café is er niemand aangehouden. Op basis van de beelden concludeert de politie dat er meer mensen bij het incident betrokken waren. Via Twitter roept de politie hen op zich te melden.

Gesprek liep uit de hand

De boa's gingen iets na middernacht het café binnen om te controleren of aanwezigen zich aan de coronaregels hielden. Dat bleek niet het geval. Toen de uitbater van het café zag dat er werd gecontroleerd, ging hij met de toezichthouders in gesprek.

Volgens de politie liep dat uit de hand en werden de controleurs vastgehouden, mishandeld en met de dood bedreigd. Eén van de toezichthouders raakte daarbij lichtgewond.

Football news:

Nyom noemde Koeman een klootzak en stuurde hem naar## Tijdens de Getafe - Barcelona match
Messi, Beckham, Robben, Figo en best zijn een van de kandidaten voor de titel van beste rechtse winger in de geschiedenis (Frankrijk voetbal)
De Valenciennes keeper zei dat de Sochaux speler hem beet. Hij antwoordde dat hij de doelman wilde slaan met zijn hoofd voor racisme
Azpilicueta over Kep: soms gaat alles tegen je in. Om dit te overwinnen, heb je karakter
Ter nagedachtenis aan de onthoofde leraar zullen alle wedstrijden van het Franse kampioenschap beginnen met een minuut stilte.De beroepsvoetbalbond van Frankrijk besloot de nagedachtenis van de vermoorde leraar Samuel Paty te eren
Klopp op Van Dijk: we zullen op hem wachten als een goede vrouw die wacht op haar man uit de gevangenis
Maguire en Cavani vlogen niet met Manchester United voor de wedstrijd tegen PSG