Netherlands

Cambuur officieus gepromoveerd na winst op Helmond Sport

Keuken Kampioen Divisie Als Almere City zaterdag niet wint van Go Ahead Eagles, is SC Cambuur helemaal verzekerd van promotie naar de Eredivisie.

SC Cambuur is vrijdag officieus gepromoveerd naar de Eredivisie. Het elftal van trainer Henk de Jong won in eigen huis van Helmond Sport; het werd 4-1. Daarmee is het vrijwel ondenkbaar dat de Friezen niet bij de eerste twee van de Keuken Kampioen Divisie eindigen.

Cambuur staat 15 punten voor op Almere City. Formeel zou de nummer 3 nog wel op gelijke hoogte kunnen komen, maar het doelsaldo van de Friezen is aanmerkelijk beter. Almere City speelt zaterdag bij Go Ahead Eagles. Als de club niet wint, is Cambuur helemaal zeker van promotie.

Cambuur was vorig seizoen afgetekend koploper toen de competitie vanwege de coronapandemie werd stilgelegd. De KNVB besloot vervolgens dat niemand zou promoveren of degraderen, tot onvrede van de club uit Leeuwarden. Cambuur speelde in 2016 voor het laatst in de Eredivisie. (ANP)

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude