Netherlands

Chan Santokhi geïnstalleerd als president van Suriname

Chandrikapersad Santokhi is officieel de nieuwe president van Suriname. In een buitengewone vergadering van de Nationale Assemblée in Paramaribo legde hij de eed af en tekende hij de proclamatie voor de ambtsaanvaarding. Even daarvoor werd Ronnie Brunswijk beëdigd als vicepresident.

Ook aftredend president Bouterse tekende de officiële stukken voor de machtsoverdracht. Hij hing de sjerp in de kleuren van de Surinaamse vlag om de schouders van Santokhi.

In een kort statement wenste Bouterse zijn opvolger veel sterkte en wijsheid toe "en kracht om de kar te kunnen trekken". Bouterse was tien jaar president van het Zuid-Amerikaanse land.

Vanwege de coronacrisis was de overdracht niet in een hal met veel publiek, zoals de bedoeling was. Op het Onafhankelijkheidsplein was voor de plechtigheid een grote tent neergezet. Veel aanwezigen droegen mondkapjes.

Football news:

Real Madrid haalt Manchester City niet in de Champions League
Manchester City zal 15 miljoen pond ontvangen na de transfer van Sancho naar Manchester United
Buffon-Casillas: zonder jou zou alles minder belangrijk zijn
Ake arriveerde in Manchester om een medische behandeling voor city te ondergaan. Hij wordt gekocht voor 39 miljoen pond
Sancho ' s salaris bij Manchester United is 17,6 miljoen euro per jaar. In Borussia krijgt hij 6 miljoen roebel. Borussia Dortmund middenvelder Jaydon Sancho heeft ingestemd met Manchester United ongeveer de grootte van een salaris
Hasenhuttl is de beste coach in de Premier League in Juli. Hij is de eerste Oostenrijkse die deze prijs ontvangt
Real kan Hames aan Attetico verkopen voor 10-15 miljoen euro (El Golazo de Gol)