Netherlands

Cilic treft Del Potro in kwartfinale

De Kroaat, als derde geplaatst in Parijs, was in vijf sets te sterk voor de Italiaan Fabio Fognini. Cilic won de eerste twee sets, maar raakte daarna het initiatief kwijt. In de vijfde en laatste set sloeg hij in de zevende game toe op de service van Fognini: 4-3. Daarna stelde hij de zwaarbevochten zege veilig op het eerste matchpoint: 6-4 6-1 3-6 6-7 (4) 6-3. De enerverende partij op court Philippe Chatrier duurde ruim drieënhalf uur.

Voor Cilic was het zijn derde zege in zijn vierde duel met Fognini, de huidige nummer 18 van de wereld. De 31-jarige Italiaan behaalde zijn enige overwinning tot dusver op de boomlange Kroaat in 2009 in Monaco.

Cilic speelt in de kwartfinales tegen de Argentijn Juan Martin del Potro, die de Amerikaan John Isner in drie sets (6-4 6-4 6-4) versloeg. Cilic haalde op Roland Garros de halve finales nog nooit.

Bij de vrouwen kreeg Garbine Muguruza een vrijgeleide naar de kwartfinale. Haar Oekraïense tegenstander Lesia Tsurenko gaf er na twee verloren games al de brui aan. De nummer 39 van de wereldranglijst moest de strijd opgeven wegens een blessure. Muguruza speelt tegen Maria Sjarapova, die doorbekerde vanwege de opgave van Serena Williams.

Football news:

Kike Setien: Barcelona speelde geen geweldige wedstrijd. Espanyol speelde goed in de verdediging
Andujar Oliver op deletions: Fati ging te ver in de voet, en de fout op de top was misschien nog gevaarlijker
Atalanta breidde de winnende reeks uit tot 11 wedstrijden, en versloeg Sampdoria-2:0
Milner speelde zijn 536e wedstrijd in de Premier League en stond in de top 5 van de League
Barca FC is een Duitse voetbalclub uit Espanyol. Hij was 5 minuten op het veld
Suarez scoorde 195 goals voor Barcelona en eindigde als derde op de top scorerlijst van de club
Daniele De Rossi: mensen noemen Messi laf, maar ze zijn bang om hun vrouwen te vragen om een afstandsbediening van de TV