Netherlands

Commerzbank vindt nieuwe topman bij rivaal Deutsche Bank

Commerzbank heeft zijn nieuwe topman gevonden bij grote rivaal Deutsche Bank. Manfred Knof, die bij Deutsche Bank baas is van de retailtak, komt met ingang van volgend jaar aan het roer te staan bij Commerzbank.

De 55-jarige Duitser heeft eerder een reputatie opgebouwd als iemand die goed kan snijden in de kosten, en dat is precies wat Commerzbank nodig heeft. Het financiële concern staat mede door de coronacrisis voor de zwaarste herstructurering in zeker tien jaar. Bij de op een na grootste bank van Duitsland gaan mogelijk tot 10.000 banen verloren.

Commerzbank kwam begin juli nog in een leiderschapscrisis terecht toen Knofs voorganger Martin Zielke en de toenmalige president-commissaris tegelijk hun vertrek aankondigden. Die stap volgde na maandenlange kritiek vanuit onder meer de Duitse overheid op de slechte prestaties van de bank.

De afgelopen maanden werd er door de kenners veel gespeculeerd over wie de nieuwe baas van Commerzbank zou kunnen worden. Onder meer de Nederlander Roland Boekhout werd als topkandidaat gezien. Hij werkt sinds begin dit jaar bij Commerzbank als leidinggevende bij de tak voor zakelijke klanten.

De benoeming van Knof komt anderhalf jaar nadat Commerzbank mislukte fusiebesprekingen voerde met Deutsche Bank. Zo’n samensmelting had beide banken kunnen helpen om de kosten flink terug te brengen. Maar de betrokken partijen besloten de stap toch niet te zetten omdat de risico’s toch niet zouden opwegen tegen de mogelijke voordelen. Vakbonden in Duitsland waren daarbij tegen de krachtenbundeling vanwege vele ontslagen die waarschijnlijk zouden volgen.

Knof trad pas een jaar geleden in dienst bij Deutsche Bank. Eerder werkte hij onder meer voor verzekeraar Allianz en voor de Dresdner Bank. Die bank is later overgenomen door Commerzbank.

Football news:

Azpilicueta over Kep: soms gaat alles tegen je in. Om dit te overwinnen, heb je karakter
Ter nagedachtenis aan de onthoofde leraar zullen alle wedstrijden van het Franse kampioenschap beginnen met een minuut stilte.De beroepsvoetbalbond van Frankrijk besloot de nagedachtenis van de vermoorde leraar Samuel Paty te eren
Klopp op Van Dijk: we zullen op hem wachten als een goede vrouw die wacht op haar man uit de gevangenis
Maguire en Cavani vlogen niet met Manchester United voor de wedstrijd tegen PSG
Italië is een uitzicht in Fortuna. Het team speelt in de Tweede Bundesliga.Voormalig Spartak Keeper Anton Mitryushkin kan zijn carrière in Duitsland voortzetten. De 24 -rige wordt in de Tweede Bundesliga uitgeleend aan Fortuna Dusseldorf. Dit werd gemeld door de club zelf. (') Eerder, en Italië had bij het verstrijken van de looptijd van het contract de Sion verlaten. Hij speelde ook voor Monaco en speelde voor de Monegasques in trainingskampen. Je kunt de statistieken hier bestuderen
Het management van Barcelona eiste dat de spelers gaan voor een verlaging van de salarissen. Het team is niet van plan om te onderhandelen
Het jong werd een maand uitgesloten door een breuk van de soleus spier. Hij zal de Clasico